JVLMA rīkos mūsdienu mūzikas festivālu «deciBels»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 3. līdz 6.februārim norisināsies pirmais mūsdienu mūzikas festivāls "deciBels", kura idejas autors ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) docents, komponists Rolands Kronlaks.

Kā norāda Rolands Kronlaks, festivāla sešos koncertos plašāka auditorija tiks iepazīstināta ar dažādu žanru mūsdienu mūziku. Viens no festivāla mērķiem ir organizatoriskajā procesā iesaistīt studentus, tāpēc "deciBels" top sadarbojoties ar vairāku katedru studentiem, kā arī ar JVLMA Studējošo pašpārvaldi.

Festivāla atklāšanas koncerts "Black Angels" notiks 3.februārī plkst. 18 JVLMA Lielajā zālē. Koncerta galvenais akcents būs kompozīcija "Black Angels" - īpaši spilgts skaņdarbs stīgu kvartetam, kuru radījis amerikāņu komponists Džordžs Krams. Sarežģīto un izvērsto opusu iestudējis JVLMA studentu kvartets lektores Sanitas Zariņas vadībā. Līdzās ASV meistariem Džordžam Kramam un Stīvam Reiham izskanēs arī talantīgo un sevi jau pieteikušo JVLMA studentu Lindas Leimanes un Armanda Aleksandravičus darbi.

"deciBels" aicina uz mūsdienu mūziku raudzīties iespējami plašā kontekstā, neizslēdzot jebkāda veida muzikāli radošas izpausmes, tāpēc 4.februārī plkst. 18 JVLMA Lielajā zālē skanēs pavisam atšķirīgas krāsas - Džeza mūzikas un Etnomuzikoloģijas katedru studentu etnodžeza kopprojekts "Etno + Jazz".

5.februārī plkst. 19 Ģertrūdes ielas teātrī šveiciešu duets "Ums n' Jip" atskaņos elektropopa kameroperu "Einer", kas vēsta par cilvēku, kurš maldās savos mainīgajos prāta stāvokļos. Kameroperā dzirdami komponistes Marijas Portenas, kā arī pašu dueta dalībnieku Ulrikes Meijeres-Špones un Havjēra Hāgena skaņdarbi.

5.februārī plkst. 21.15 kafejnīcā "Coffee Inn" Kaļķu ielā norisināsies vēl nebijusi opera - hepenings ar nosaukumu "Barista". Tā būs komponistu Evijas Skuķes un Armanda Aleksandravičus kopā ar libretistu Dāvi Lāci radīta versija par kafiju - "Coffee Inn" apmeklētāju arhetipiem "Mr. Capuchino" un "Mrs. Latte".

6.februārī plkst. 18 JVLMA Kamerzālē dueta "Ums n' Jip" koncertā "Pirmais" izskanēs pasaules un Latvijas pirmatskaņojumi. Programmā iekļauti Gundegas Šmites, Džekinsa Pousona, Antona Ruvelisa, Memeta Alī Uzunselvī un "Jip" skaņdarbi.

Pirmais mūsdienu mūzikas festivāls "deciBels" noslēgsies 6.februārī plkst. 21 JVLMA Akmens zālē ar nepieradinātās elektroakustikas koncertu "After-fāze", kurā piedalīsies akadēmijas studenti Platons Buravickis, Džekins Pousons, "Mr. Myster", kā arī viesi - elektroniskie mūziķi Toms Auniņš un Mārtiņš Roķis.

Festivāla laikā 5. un 6.februārī JVLMA telpās norisināsies amerikāņu komponista, mediju mākslinieka/VJ un tehnoloģiju eksperta Pītera Kirna lekcijas par programmu veidošanu un izmantošanu mūzikas radīšanas nolūkiem. Pīters Kirna runās arī par arhitektūras un mūzikas mijiedarbi, to, kā var saprast arhitektūru tādu muzikālo kvalitāšu kā ritms un tembrs aspektos, kā šie abi mediji var vadīt viens otru veiksmīgu rezultātu sasniegšanai. 7.februārī neformālā gaisotnē Kaņepes kultūras centrā notiks Pītera Kirna meistarklase, kurā komponists rādīs, kā strukturēt radošās idejas un ar vienkāršas kodēšanas palīdzību veidot mūziku var arī tie, kuriem nav iepriekšēja programmēšanas pieredzes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti