JVLMA notiks 2. starptautiskā Mūzikas olimpiāde «Rīga 2014»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 30.aprīļa līdz 3.maijam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) norisināsies 2. starptautiskā Mūzikas olimpiāde, kurā piedalīsies pārstāvji no Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Slovēnijas, Čehijas un Latvijas.

Mūzikas olimpiādes pirmajā vakarā skolēniem būs iespēja visiem kopā izpildīt Starptautiskās mūzikas olimpiādes himnu, kuru sacerējuši skolēni no Lietuvas, un noklausīties Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu kora “Spīgo” koncertu.

1.maijā paredzēts skolēnu sadraudzības vakars, kurā katras valsts dalībnieki iepazīstinās ar savas tautas mūzikas tradīcijām un tautasdziesmām, kā arī būs iespēja dzirdēt 3. Latvijas Mūzikas olimpiādes finālistu interesantākās kompozīcijas.

Mūzikas olimpiādes noslēguma diena būs veltīta skolēnu radošajām izpausmēm – starptautiskā žūrija vērtēs skolēnu radošos sacerējumus, izvēloties interesantākos skaņdarbus un izpildītājus noslēguma koncertam.

Pirms noslēguma koncerta tiks apbalvoti labākie konkursanti abās vecuma grupās: 12–14 gadi un 15–18 gadi. Paredzēta arī publikas balva par atraktīvāko izpildītāju, kā arī balva par interesantāko kompozīciju.

Olimpiādes mērķis ir ir popularizēt Latvijas mūzikas kultūru, celt muzikālās izglītības prestižu un veicināt vispārizglītojošo skolu bērnu un jauniešu muzikāli radošo spēju un prasmju attīstību, teorētisko zināšanu pilnveidi, tādējādi dodot pozitīvu ieguldījumu Latvijas un citu Eiropas valstu mūzikas kultūras attīstībā. Olimpiāde notiek trijās daļās.

Dalībniekus Mūzikas olimpiādē vērtē starptautiskā žūrija, šogad žūrijas priekšsēdētājs ir komponists Ēriks Ešenvalds, savukārt tās patrons ir JVLMA rektors Artis Sīmanis.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti