Rīta Panorāma

Zvejnieks Sportajās spēlēs cer iekļūt TOP-30

Rīta Panorāma

LTV sporta žurnālisti iekārtojas viesnīcā Sočos

Sitaminstrumentālistu mūzikas koncerts "Waves"

JVLMA aicina uz sitaminstrumentu mūzikas koncertu «Waves»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sitaminstrumentu virtuozi Edgars Saksons un Rihards Zaļupe aicina uz ritmiski muzikālu piedzīvojumu - sitaminstrumentu mūzikas koncertu "Waves" 5.februārī pulksten 18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē. Koncertā būs iespēja baudīt pedagogu un studentu solo un ansambļa sniegumu, kā arī dzirdēt Latvijā vēl neatskaņotus skaņdarbus sitaminstrumentiem.

„Šogad pirmo reizi kopš 1989.gada mūsu akadēmijā ir deviņi studenti sitaminstrumentu klasē,” norāda JVLMA Instrumentālās mūzikas Sitaminstrumentu spēles apakšprogrammas asociētais profesors Edgars Saksons. „Nekad mūžā tik daudz vēl nav bijis, tā kā mums ir lieliskas iespējas spēlēt ansambļos un iestudēt skaņdarbus, kurus agrāk dažādu iemeslu dēļ vienkārši nebija iespējams.”

Koncerta sākotnējā ideja tapusi, pateicoties uzaicinājumam piedalīties Ziemeļvalstu sitaminstrumentu festivālā „Percussion Plus”, kas norisināsies no 12.līdz 16.februārim Helsinkos, kur Zaļupe un Saksons sniegs meistarklases, kā arī kopā ar viņu studentiem piedalīsies festivāla rīkotajos koncertos.

Otrs svarīgs koncerta mērķis ir iespēja nodrošināt JVLMA sitaminstrumentu klasi ar nepieciešamajiem instrumentiem, tādēļ biļešu ieņēmumi tiks ziedoti tieši šim mērķim.

"Gaidāmais koncerts ir ļoti laba iespēja mums, sitaminstrumentu spēles studentiem, parādīt ar ko nodarbojamies līdz vissīkākajām niansēm. Visdažādākajos solo un ansambļa tipa skaņdarbos, kas pārstāv gan romantiskās mūzikas vēsmas, gan modernismu, gan avangardu un ļaus klausītājam iepazīties ar šīs mūzikas specialitātes zināmiem un ne tik zināmiem pārstāvjiem, daudzveidīgo repertuāru un plašo instrumentāriju, kas kopumā neatstās vienaldzīgu nevienu, " atklāj 3.kursa students Mikus Bāliņš.

Koncertā piedalīsies Edgars Saksons un Rihards Zaļupe, kā arī viņu studenti Ernests Mediņš, Elvijs Endelis, Mikus Bāliņš, Edgars Vaivods, Edgars Raila, Alina Kviatkovskaja un koncertmeistare Ilze Dzērve. Programmā – K. Abe, F. Makarēzs, J. S. Bahs, E. Sežornē, T. Vicmans u.c.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti