Kultūras ziņas

Izstādes "Neredzamās zonas" plakāts atļauts jau mēnesi

Kultūras ziņas

Raimonds Ozols kopā ar grupu "Zodiac"

Jūrmalas festivālu atklās Raimonds Pauls

Jūrmalas festivālu atklās Raimonds Pauls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau trešo gadu Jūrmalā pašā vasaras vidū labas mūzikas cienītājiem dota iespēja apmeklēt “Jūrmalas festivāla” koncertus Dzintaru koncertzālē. Arī šogad festivāla programmā iekļauti izcili pasaules līmeņa mākslinieki, kuri atskaņos gan klasiskās, gan džeza mūzikas skaņdarbus. Festivāla atklāšanas koncertā pirmdien, 17.jūlijā, Raimonds Pauls kopā ar Latvijas Radio bigbendu un “Sinfonietta Rīga” stīgu grupu atskaņos pasaulslavenu komponistu operu ārijas džeza aranžijās.

Raimonds Pauls vienmēr meklējis jaunas formas un ne tikai lieliski spējis radīt jaunas melodijas, bet arī tās virtuozi atskaņot. Maestro nekad nav vairījies klasisko mūziku aranžēt džeza stilā. “Jūrmalas festivāla” atklāšanas koncertā kopā ar Latvijas Radio bigbendu un “Sinfonietta Rīga” stīgu grupu tiks atskaņotas pasaules populārākās operu ārijas džeza aranžijās.

"Tas mūžīgais strīds par to nopietno un vieglo mūziku, tas jau ir tik daudz izrunāts. Katrai mūzikai ir sava vieta, un ir jāsaprot, kas ir Mocarts un kas ir Bethovens, un kas ir tā saucamā vieglā deju vai ballīšu mūziciņa. Ziņģīte... Bez tā jau nevaram iztikt! Mēs jau varam visu to nolikt," saka Pauls, "bet bez šīs tā sauktās vieglās mūzikas tāpat jau neiztiks, viņa jau būs vienmēr."

"Vajag būt normālam cilvēkam; tas ir viena lieta, kad es aizeju skatīties “Skroderdienas Silmačos”, un otra lieta, kad eju skatīties Raini. Pavisam nesalīdzināmas lietas," uzskata Maestro.

Atskaņojot operu ārijas džeza stilā Raimonds Pauls ar Latvijas Radio bigbendu un “Sinfonietta Rīga” atklās “Jūrmalas festivālu”. Tas ar  krāšņiem koncertiem priecēs apmeklētājus no 17. līdz 19. jūlijam Dzintaru koncertzālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti