Kultūras ziņas

Operas un TVNET tiesvedība nebeidzas

Kultūras ziņas

Paulis Liepa gatavojas personālizstādei

Sākas "Jūrmalas festivāls"

Jūrmalas festivāls aicina uz sešiem krāšņiem koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šonedēļ mūzikas gardēžus uz sešiem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē aicina Jūrmalas festivāls. Atklāšanas koncertā 23. jūlijā, turpinot pagājušā gada tradīciju, izcili Latvijā dzimuši mūziķi skatītājiem piedāvā programmu “Dzimuši Latvijā”.

Kā viens no pirmajiem festivāla dalībniekiem preses konferencē sevi žurnālistiem virtuozi pieteica deviņpadsmitgadīgais pianists no Lielbritānijas Džordžs Harliono. Viņš jau 24. jūlija vakarā koncertā atskaņos leģendāro Pētera Čaikovska Pirmo klavierkoncertu.

Par brīnumbērnu dēvētais jaunais mūziķis festivālā nonāca, pateicoties tenora Aleksandra Antoņenko ieteikumam, bet pats izcilais tenors operas cienītājus priecēs ceturtdien, 25. jūlijā, uzstājoties Pjetro Maskanji slavenākās operas “Zemnieku gods” koncertuzvedumā.

“Man liels prieks par to, ka būs trīs kursa biedri – Andžela Goba, Alise Zinovjeva un es. Mēs no Mediņa mūzikas koledžas, piecus gadus kopā mācījāmies. Būs arī Jānis Apeinis Alfio lomā, koris, mūsu orķestris... tā kā pašu spēkiem muzicēsim,” saka Antoņenko.

Klaviermūzikas cienītājus festivālā priecēs izcilie Osokinu dzimtas pianisti un “Sinfonietta Rīga”. Savukārt mūzikla žanra piekritējiem tradicionāli būs iespēja dzirdēt “Brodvejas mūziklu zelta izlasi”.

“Sajūta ir ļoti laba, ka klausītāji mums uzticas, un

mēs jau šodien varam pateikt, ka festivālu apmeklēs vairāk par desmit tūkstošiem apmeklētāju. Un tas ir nopietns skaitlis, ja runājam par akadēmiskās mūzikas festivāliem vai koncertiem vispār,” uzsver Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Pirmo reizi pēc ikvakara koncertiem skatītājiem būs iespēja vakaru turpināt džeza mūzikas pavadījumā festivāla “afterparty” koncertos Dzintaru pludmalē.

Jau vēstīts, ka festivālu ar koncertu saullēktā ieskandināja ērģelniece Iveta Apkalna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti