Rīta Panorāma

Intervija ar "Latvijas avīzes" korespondenti Vācijā, latvieši.com žurnālisti Ievu Alberti

Rīta Panorāma

Intervija ar LOK ģenerālsekretāru Kārli Lejnieku

"Jūrmalas festivālā" Maestro Raimonds Paula koncerts "Ceturtais vilnis"

Jūrmalas festivālā uz vienas skatuves muzicēs starptautiski atzīti un jaunie Latvijas talanti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 27. līdz 31. jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē klātienē norisināsies septītais Jūrmalas festivāls. Turpinot Latvijas simtgadē iedibināto tradīciju, 31. jūlijā pulksten 20.00 koncertā "Dzimuši Latvijā" uzstāsies izcili, Latvijā dzimuši mūziķi, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību. Viņiem uz lielās skatuves pievienosies jaunie Latvijas talanti un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Koncerta diriģents – starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis, informēja festivāla organizatori.

Koncertā uz vienas skatuves satiksies dažādu paaudžu mūziķi. Solistu pulkā būs akordeoniste Ksenija Sidorova, vijolnieks Daniils Bulajevs, operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko un operas soliste Laura Grecka, sitaminstrumentālists Guntars Freibergs, kā arī pianiste Agnese Egliņa,. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt pavisam jaunos talantus, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas audzēkņus – čellistu Maksimu Skibicku, kurš atskaņos pirmo daļu no Dmitrija Šostakoviča Pirmā čella koncerta, un klarnetisti Annu Kubecku, kuras izpildījumā dzirdēsim Karla Marijas fon Vēbera ‘‘Concertino’’ klarnetei un orķestrim. Viņi uzstāsies arī kopīgos duetos ar pieredzējušajiem mūziķiem. Līdzās solistiem uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Berlīnes Komiskās operas galvenais diriģents Ainārs Rubiķis.

Programmā skanēs Ādolfa Skultes ‘‘Uvertīra’’, Imanta Kalniņa Sestās simfonijas trešā daļa, Džordža Gēršvina uvertīra mūziklam ‘‘Crazy girl’’, pirmā daļa no Kārļa Lāča klavierkoncerta,  smeldzes un temperamenta pilnā Mečislava Veinberga ‘‘Rapsodija par moldāvu tēmām’’, mūziķi izpildīs arī otro daļu no Emanuela Sēžurnē Koncerta marimbai, Astora Pjacollas un Manuela de Faljas skaņdarbus un dziedājumus no Žorža Bizē un Rudžero Leonkavallo operām.

Jūrmalas festivāla koncertu apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments. Noteikumi attiecas arī uz bērniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti