Jūrmalā uzstāsies džeza trio «Vein» no Šveices

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Svētdien, 1. novembrī, ciklā “Jūrmala Jazz” ar vienīgo koncertu Dzintaru koncertzālē uzstāsies virtuozais džeza trio no Šveices “Vein”, informēja koncertzāles pārstāvji. Kopā ar Latvijas Radio bigbendu viņi atskaņos īpašos aranžējumus bigbendam no kritiķu atzītajām trio programmām “Vein Plays Ravel” un “Symphonic Bop”.

Izdevums “The Guardian” trio ir raksturojis kā “vienus no aizraujošākajiem džeza ansambļiem Eiropā”.

Bāzelē, Šveicē, dibinātais trio “Vein” ir ekspresīvs džeza mūzikas ansamblis, kas saņēmis neskaitāmus apbalvojumus un Eiropas džeza kritiķu atzinību no tādiem preses izdevumiem kā “Rolling Stone”, “Jazz Wise Magazine”, “Frankfurter Zeitung” un “Jazzspecial Copenhagen”.

Grupas nosaukums “vein” jeb tulkojumā no angļu valodas “vēna” iemieso trio – Mihaela Arbenca (Michael Arbenz, klavieres), Tomasa Lēnsa (Thomas Lähns, kontrabass) un Floriana Arbenca (Florian Arbenz, bungas) – spēles stilu, kas, koncerta rīkotāju vārdiem, “pieņem džeza tradīciju spēku, vienlaikus to spēcinot ar klasiskās mūzikas dārgumiem.” Visi trio “Vein” dalībnieki vienlīdz labi jūtas gan sarežģītās mūsdienu mūzikas partitūrās, gan brīvi lietojot džeza improvizācijas valodu.

Trio “Vein” sadarbojies ar tādiem pasaulslaveniem solistiem kā trombonists Glens Feriss (Glenn Ferris), saksofonisti Gregs Osbijs (Greg Osby), Deivs Lībmans (Dave Liebman), Endijs Šepards (Andy Sheppard) un citiem.

Trio “Vein” kopumā izdevis 12 albumu. Viņu jaunākais veikums ir mūzikas kritiķu un klausītāju augsti vērtētais “Vein Plays Ravel”.

Trio “Vein” koncerts Dzintaru koncertzālē notiks cikla “Jūrmala Jazz” programmā, kas klausītājiem piedāvā baudīt izcilu džeza mūziķu priekšnesumus no visas pasaules.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti