Jūrmalā sākas Desmitās Latvijas kokļu dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

18.jūnijā plkst. 18 ar koncertu „Ceļā uz Skolēnu dziesmu svētkiem” sāksies X Latvijas kokļu dienas Jūrmalā.

„Katru reizi ir jāmeklē kaut kas jauns, lai mani aizrautu, lai kokļu dienas izdotos un visiem būtu prieks tur piedalīties,” par kokļu dienu rīkošanu stāstu Kristīne Ojala. „Protams, ka gadu no gada tas kļūst aizvien grūtāk.”

Kā raidījumā „Kultūras Rondo” pastāstīja kokles skolotāja un ansambļa „Cantata” vadītāja Anda Eglīte, gribētāju mācīties kokli kļūst aizvien vairāk, turklāt palielinājies arī cittautību bērnu skaits, kas stājas mūzikas skolu kokles klasēs. Skolotāja izsaka minējumu, ka cittautieši, iespējams,  saskata integrācijas iespējas caur šī mūzikas instrumenta apguvi.

Savukārt Ojala piebilst, ka ne tikai cittautību bērni apgūst kokli, bet to dara arī puiši. Tā kokļu dienu noslēguma koncertā puisi spēlēs kokli ar „Over Drive” efektu.

Kokļu dienas sāksies 18.jūnijā plkst. 18 ar koncertu „Ceļā uz Skolēnu dziesmu svētkiem” Majoru vidusskolā. Koncertā līdzās tautasdziesmu apdarēm skanēs arī skaņdarbi, kurus izpildīt izvēlējušies paši bērni, piemēram, Emīla Dārziņa „Melanholiskais valsis”, grupas „Coldplay” dziesma, „Adamsu ģimenes” tēma utt.

20.jūnijā plkst. 19 Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā paredzēts koklētāju kameransambļu „Cantata”, „Kārta” un „Kārtas studija” koncerts.

„Ja jūs atnāksiet uz 20.datuma koncertu Dubultu baznīcā, jums būs iespēja dzirdēt Debisī, Ravēla, Baha, Vivaldi un Anda Klučnieka mūziku, bet to visu atskaņos kokles,” atklāj Anda Eglīte.

Kā iepriekš vēstīts, Desmitās Latvijas kokļu dienas noslēgsies 22.jūnijā ar Jūrmalas pilsētas vasaras saulgriežu ielīgošanas koncertu Dzintaru koncertzālē plkst. 20. Tajā uzstāsies vairāk nekā 150 koklētāji no visas Latvijas – Rīgas, Babītes, Engures, Tukuma, Kolkas, Lielvārdes, Aizkraukles, Jelgavas, Baldones, Ķekavas, Madonas, Jūrmalas. Kristīnes Ojalas skaņdarba "Uguns fantāzija" atskaņošanā bez koklētājiem piedalīsies arī kameransamblis "Cantata", bundzinieks Edgars Raila, etnogrāfiskās kokles soliste Sanita Sprūža , koris "Jūrmala" un Jūrmalas tautas deju kolektīvs "Tapa". Šis skaņdarbs pirmo reizi apvienos koklētājus, kori un dejotājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti