Jūrmalā izskanēs desmitais Ineses Galantes festivāls «Summertime»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau desmito gadu pēc kārtas par klasiskās mūzikas cienītāju tikšanās vietu no 11. līdz 17. augustam kļūs Dzintaru koncertzāle Jūrmalā, kur noritēs klasiskās mūzikas festivāls "Summertime - aicina Inese Galante".

Nedēļas garumā Inese Galante kopā ar citiem latviešu un ārvalstu izpildītājiem piedāvās apmeklētājiem spilgtu muzikālo programmu no klasikas līdz mūsdienu izpildījumam.

"Festivāla desmitgades notikums man ir nozīmīgs atskaites punkts, sākot nākamo posmu ar atbildību pret manas dzimtenes uzticamajiem klausītājiem, Latvijas jaunajiem talantiem un atbalstītājiem - sniegt labāko un nest Latvijas vārdu pasaulē ar festivāla starpniecību jaunā, kvalitatīvā gaismā," saka festivāla idejas autore un patronese Inese Galante.

Festivālā Inese Galante uzstāsies kopā ar vairākiem pašmāju mūziķiem, kā arī izpildītājiem no Austrijas, Francijas, Itālijas, Izraēlas, Nīderlandes, Krievijas, Zviedrijas un Amerikas. Festivāla koncertos piedalīsies arī vairāki "Grammy" mūzikas balvas laureāti. Bet viens no spilgtākajiem brīžiem festivālā būs jaunie muzikālie talanti - Ineses Galantes talantu konkursa uzvarētāji, kuri ar Ineses Galantes fonda atbalstu pilnveidojuši muzicēšanas prasmes.

8. jūlijā Rīgas Domā notiks festivāla ieskandināšanas un Ineses Galantes īpašais solo koncerts "Summertime prelūdija". Koncertā talantīgā operas soliste pulcēs draugus, atbalstītājus un citus savas mūzikas cienītājus.

Desmitgades festivāla nedēļa tiks atklāta 11. augustā ar Latvijā un Eiropā vēl nebijušu projektu - "Rekviēmu - lūgšanu par Baltijas jūru", kas būs koncerts un vienlaikus aicinājums ikvienam aizdomāties un rīkoties līdzatbildīgi, sargājot Baltijas jūru. Šī koncerta režisors un mākslinieciskais vadītājs ir skatuves darbu meistars Uģis Brikmanis. Savukārt koncertu kopā ar simfoniskā orķestra mūziķiem svinīgi atklās jaunais, talantīgais vijolnieks Daniils Bulajevs.

Festivālu "Summertime - aicina Inese Galante" rīko Ineses Galantes fonds, kas ir izveidots ar mērķi organizēt dažāda mēroga koncertus un radoši mākslinieciskus projektus, muzikālās nometnes, meistarklases, koncertēt reģionos un pilsētās visā Latvijā, kā arī atbalstīt jaunos talantus . Fonda Goda padomē darbojas Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, goda patronese Vaira Vīķe-Freiberga, kā arī operas solisti mākslinieki Aleksandrs Antoņenko un Sergejs Jēgers.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti