Juris Kaukulis un Lapsene izdod kopdziesmu un aicina ziedot Latvijas karavīriem Ukrainā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Patriotisma mēnesim sākoties, Lapsene (Artis Dvarionas) un grupas "Dzelzs vilks" līderis Juris Kaukulis izdod dziesmu "Tumsa lien (Div’ dūjiņas)", aicinot neaizmirst par kara šausmām Ukrainā, informēja mūziķu pārstāvji.

Publiskojot šo dziesmu, abi mūziķi ar Ukrainas atbalsta biedrības un Ziedot.lv līdzdalību aicina ziedot Latvijas brīvprātīgajiem karavīriem Ukrainā, kas palīdz ukraiņu tautai cīņās pret Krievijas agresiju. Saziedotie līdzekļi tiek novirzīti brīvprātīgo ekipēšanai un ikdienas vajadzību nodrošināšanai.

"Ir pagājis vairāk nekā pusgads kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, un sīvas cīņas par Ukrainas brīvību turpinās. Cīņas, kurās plecu pie pleca ar ukraiņiem karo arī mūsu brīvprātīgie tautieši. Novembris mūs saliedē kā neviens cits mēnesis, un tieši šajā laikā īpaši aizdomājamies par to, cik svarīga ir brīvība un palīdzīga roka citiem, lai to nosargātu. Tādēļ, ierakstot šo dziesmu, kopā ar Juri Kaukuli vēlamies dot arī savu pienesumu, aicinot neaizmirst par Ukrainu un tās brīvības cīnītājiem," par dziesmas ideju stāstīja projekta "Lapsene" autors Artis Dvarionas.

Dziesmas tekstā, ko sarakstījuši Igo un Arnis Račinskis, iekļauti arī tautasdziesmas "Div’ dūjiņas gaisā skrēja" vārdi. Mūzikas autors ir Artis Dvarionas, bet dziesmas producents ir Arnis Račinskis (Mute Studija).

Šī ir šogad jau ceturtā Lapsenes izdotā dziesma. Vēl pavisam nesen, 13. septembrī, tika publiskots jaunākais radiosingls "Ēnu kabinets (Kas dārzā)". Kā ziņots iepriekš, nākamā gada pavasarī klajā nāks Lapsenes debijas albums un nākamgad tiek plānotas arī pirmās uzstāšanās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti