Kultūras ziņas

Mārtiņš Eihe iestudē Andra Kalnozola grāmatu Valmieras teātrī

Kultūras ziņas

"Willa Teātris" jaunās telpās ar "Pilnu slodzi"

Jūras spēku orķestra ansamblis muzicē pie slimnīcas

Jūras spēku orķestra ansamblis Liepājā muzicē pie slimnīcas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mūsu Nacionālajos bruņotajos spēkos dienē ne vien karavīri, kas nepieciešamības gadījumā gatavi mūs aizstāvēt, bet arī mūziķi. Daļa no tiem ir Jūras spēku orķestra mūziķi, kas trešdien, 13. aprīlī, pie Liepājas Reģionālās slimnīcas sniedza minikoncertu – zibakciju, veltot to Jūras spēku atjaunošanas trīsdesmitajai gadadienai. Nesen orķestris izdevis arī mūzikas albumu "Veltījums tautasdziesmai", kur 11 skaņdarbus speciāli orķestra bigbendam aranžējis lietuviešu komponists Rimants Giedraitis.

Šī nav pirmā reize, kad Jūras spēku orķestra ansamblis rīko šāda veida zibakciju. Jau pērn, kliedējot pandēmijas drūmo noskaņu, orķestra mūziķi priecēja cilvēkus ar mini koncertiem pie Liepājas reģionālās slimnīcas. Arī šogad orķestra priekšnieks, kapteiņleitnants Uldis Locenieks nolēmis sarīkot nelielu koncertu ar orķestra ansambli, gan ieskandinot Lieldienas, gan atgādinot par Jūras spēku atjaunošanas gadadienu.

"Mēs vēlamies cilvēkiem dāvāt nedaudz prieka, arī tiem, kas netika uz pasākumiem Liepājā. Repertuāru izvēlējās paši mūziķi, kas gribēja parādīt, ko māk, kas labi skan laukā, āra apstākļos," stāsta Uldis Locenieks.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Viena no vērienīgākajām svinību aktivitātēm bija Jūras spēku orķestra bigbenda džeza mūzikas albuma izdošana. Šis ir jau piektais studijas albums orķestra kontā. Tautasdziesmas mūziķi izvēlējušies tādēļ, ka tās viņiem dodot spēku ikdienā.

"Mēs arī savos pārbraucienos, kad braucam komandējumos pa visu Latviju, atrodoties autobusā, savējā pārvietošanā līdzeklī, bieži dziedam tautasdziesmas, un viena no tām ir "Pūt, vējiņi!", protams. Tas mums dod vairāk spēka un enerģijas, ka mēs varam to smago pārbaudījumu izturēt. Mēs gribējām parādīt, ka var pasniegt mūziku savādākā veidā – konkrēto tautasdziesmu, ko visi labi zina," skaidro Uldis Locenieks.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti