Jūlija vidū Botāniskajā dārzā muzicēs Elizabete Balčus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien, 18. jūlijā, plkst. 19.00 Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārza Palmu mājā ar krāšņās mākslinieces Elizabetes Balčus koncertu turpināsies vasaras koncertu sērija, kas trīs jūlija sestdienu vakarus priecēs dabas baudītājus zaļākajā vietā Rīgā, informēja LU Botāniskā dārza sabiedrisko attiecību speciāliste Karlīna Engere.

Jūlija koncertu sēriju turpinās daudzveidīgā mūziķe Elizabete Balčus. Spilgtā skaņu māksliniece ir gan komponiste, gan dziedātāja. Viņai raksturīgs eklektisms, kurā savijas akadēmiskas tekstūras ar elektroniskiem bītiem, laikmetīgām kolāžām un psihedēliskiem eksperimentiem, atspoguļojot neparastu un vienotu muzikālo rokrakstu.

Dziedātāja, sajaucot dažādus mūzikas žanrus, atskaņo melodisku un ekperimentālu  neopsihodēlisku drīmpopu. Muzikālajā performancē dzirdamas flautas skaņas, vokāls, elektroniskās un kamermūzikas elementi, kas kopā rada sirreālu, bet tajā pašā laikā melodisku un avangardisku skanējumu. Elizabete uzstāšanās reizēs izceļas ar savdabīgu izskatu, kas īpaši iederēsies mūžam zaļajā Palmu mājā.

LU Botāniskā dārza Palmu māja jeb subtropu siltumnīca ir 24 metrus augsta celtne, kas piepildīta ar  ievērojamu skaitu subtropu joslā mītošiem Latvijas apstākļiem eksotiskiem augiem. Šo augu īpašā aura apvienojumā ar teju gadsimtu senās celtnes īpašo akustiku veido eksotiskus apstākļus mūzikas baudīšanai, katram koncertam piešķirot papildu vērtību. Šogad Palmu māja svin 90 gadu jubileju kopš pamatakmens ielikšanas.

Ieeja uz koncertiem, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Ar ieejas biļešu cenām var iepazīties LU Botāniskā dārza tīmekļa vietnē. LU Botāniskā dārza abonementu un ielūgumu īpašnieki arī koncertu vakaros dārzu un pasākumu var apmeklēt bez papildu samaksas.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērs no plkst. 10.00 līdz 21.00.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti