Jūlijā jau 22. reizi notiks kantri mūzikas festivāls «Country Bauska»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Bauskas pilskalna estrādē 3. un 4. jūlijā norisināsies kantri mūzikas festivāls “Country Bauska 2020”. Jau divdesmit otro gadu pēc kārtas festivāls pulcēs kantri mūzikas draugus, piedāvājot apmeklētājiem plašu mūzikas un izklaides programmu. Ar īpašu šovu uz festivāla Lielās skatuves uzstāsies Džesika Linna (Jessica Lynn) no ASV, medijus informē festivāla organizatori.

Šogad latviešu mūziķu klāstu festivālā pārstāvēs “Tequila Band”, “The Rolltones”, “Klaidonis”, “Dakota”, “Sestā jūdze” un citi. Divu dienu laikā klausītājus priecēs arī ārzemju viesi – Doug Adkins (ASV), Jonis un “Crazy Crow” (Lietuva). Pirmajā festivāla dienā gaidāma arī jaunās, perspektīvās mākslinieces Džesikas Linnas uzstāšanās.

“Dziedātājai ir tikai 26 gadi, savā radošajā darbībā viņa lieliski spēj apvienot moderno un tradicionālo kantri. Džesikas sniegtais koncerts noteikti daudziem būs atklājums un sniegs radošu iedvesmu tālākajā izaugsmē latviešu mūziķiem. Šobrīd Amerikā kopumā tiek radīta liela sasaiste starp kantri un popmūziku.

Manuprāt, lieliski, ka arī latviešu mūziķiem un ārvalstu viesiem festivālā būs iespēja iepazīt pašreiz aktuālās kantri mūzikas vēsmas no ASV,”

par Džesiku Linnu stāsta “Country Bauska” producents Uldis Ozoliņš. “Šāds šovs festivālā būs pirmo reizi. Patiesu gandarījumu sniedz arī mūsu pašu spēcīgā, jaunā paaudze – grupa “Carnelian”, kurām šāds festivāls ir lieliska pieredze, vērojot citu paaudžu māksliniekus.”

Savukārt festivāla producents Mārtiņš Jātnieks uzsver, ka festivālā gaidāms plašs mūzikas un izklaides iespēju klāsts, kas interesēs dažādu paaudžu apmeklētājus.

“Šogad pasākumu veidosim īstā lauku idilles stilā – būs virkne aktivitāšu papildus iespējām gūt muzikālo baudījumu, tajā pašā laikā festivāla teritorija būs iekārtota tā, lai būtu iespēja arī atvilkt elpu un nesteidzīgi ģimenes un draugu lokā pavadīt šīs divas dienas. Apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt kantri mūzikas svētkus visā to krāšņumā,” atzīmē Jātnieks.

Bauskas Pilskalna estrādē festivāls notiek kopš 1999. gada. Līdz šim festivālā ir piedalījušās 26 latviešu grupas un 47 ārvalstu mūziķi no ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Vācijas, Francijas, Nīderlandes un citām Eiropas valstīm. Papildu informācija par festivālu un programmu pieejama festivāla mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti