Jūlijā Daugavgrīvas cietoksnī ceturto reizi notiks mūzikas un mākslas festivāls «Komēta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau ceturto gadu Daugavgrīvas cietoksnī no 26. – 28. jūlijam notiks festivāls “Komēta”, kas ir sociāls un kultūras eksperiments reizē, aicinot praktizēt prāta brīvību, ilgtspējību, piedalīties darbnīcās, vērot laikmetīgā cirka performances, izstādes un kino, kā arī dejot un baudīt mūziku no visas pasaules.

Festivāla ilgtermiņa mērķis ir atdzīvināt Daugavgrīvas cietoksni kā kultūras un domāšanas vietu, un festivāls “Komēta” ir viens no soļiem šī mērķa virzienā. Tas dod iespēju Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem trīs dienas jūlijā pavadīt festivālā tepat galvaspilsētā, kur brīvdomāšana, ilgtspējība un starptautiska kultūra satiekas vienuviet.

Nemainīgi svarīgs festivāla "Komētas" uzstādījums ir atbildība un rūpes par vidi, kā arī tās ilgtspējīgu attīstību nākotnē. Festivālā netiek izmantota vienreizlietojamā plastmasa, tiek šķiroti atkritumi, pasākuma infrastruktūra iespēju robežās tiek būvēta no otrreiz pārstrādātiem vai ziedotiem materiāliem un tā, lai tā var tikt izmantota gan turpmākajiem “Komēta” festivāliem, gan citu rīkotajiem pasākumiem.

Festivāls ir nekomerciāls, tā mērķis nav gūt peļņu, visi iegūtie līdzekļi tiks izmantoti festivāla norises nodrošināšanai un Daugavgrīvas cietokšņa attīstībai.

Festivāla programmu veidos vairāki savstarpēji un tematiski saistīti ciemati – skatuves. Programmā iesaistīties vairāki dīdžeji, mūziķi, aktīvisti, lektori, cirka mākslinieki un radošās apvienības no visas pasaules. Festivāla programma tiks izziņota maijā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti