Jolanta Gulbe-Paškeviča Vidzemes koncertzālē prezentēs albumu «Fly Love»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vidzemes koncertzālē “Cēsis” 12.februārī notiks koncertu cikla “Džeza naktis” muzikālais vakars, kurā savu jauno albumu “Fly Love” prezentēs latviešu dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča,  porturikāņu izcelsmes ģitārists Nefs Irizarijs,  amerikāņu basģitārists un dziedātājs Džeimss Verts, igauņu bundzinieks Toomass Rulls, pašmāju džeza pianists Madars Kalniņš un saksofonists Deniss Paškevičs.

Koncertā tiks atskaņotas kompozīcijas no jaunā albuma, kas ir kā ceļojums stilistiski vienotā džeza, latin jazz un afro beat mūzikas stilu pasaulē.

“Albums "Fly Love" sākotnēji tika plānots, kā turpinājums iepriekšējai sadarbībai ar porturikāņu ģitāristu Nefu Irizariju, ar kuru kopā tika ierakstīts mans pirmais mūzikas albums “Chove Chuva” projektā "Baltic Nova Collective", tomēr, izvēloties mūziku jaunajam albumam, koncepcija mainījās. Radās ideja par sadarbību ar vēl citiem lieliskiem mūziķiem - igauņu bundzinieku Tomasu Rullu un amerikāņu basģitāristu un arī dziedātāju Džeimsu Vertu, kā arī latviešu džeza pianistu Madaru Kalniņu un saksofonistu Denisu Paškeviču. Pretstatā pirmajam albumam, kura skanējums ir klusināts un atturīgs, šis ir dinamiskāks, ritmiski un stilistiski kolorītāks. Jaunajā albumā ir iekļautas arī trīs Tomass Rull orģinalkompozīcijas, kur vienai no dziesmām, esmu uzrakstījusi tekstu latviešu valodā, ar nosaukumu “Akvarelis”,” stāsta programmas autore Jolanta Gulbe-Paškeviča, piebilstot, ka šī koncertprogramma ir dziedātājas būtības atspoguļojums mūzikā.

Albumam ir idejiski vienota koncepcija, lielākā daļa kompozīciju ir tapušas pagājušā gadsimta 60. gados un trīs no tām ir tituldziesmas kinofilmām. Albumā būs dzirdama arī tāda populāra dziesma, kā "Always on my mind", kuru savā laika ir izpildījis arī Elviss Preslijs.

Albums "Fly Love" ir iedziedāts piecās valodās: angļu, portugāļu, itāļu, spāņu un latviešu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti