Rīta Panorāma

Leļļu teātra krievu trupas aktieri atveido Maksu un Moricu

Rīta Panorāma

Ķemeru vilki - vai apdraudējums?

Intervija ar Agiju Ozoliņu - Kozlovsku un Miervaldi Jenču

Jenčs: Kolosāli, ka jaunie mākslinieki piekrīt dziedāt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Franča Lehāra operetes "Jautrā atraitne" iestudējumā redzēsim daudzus jaunus un skaistus māksliniekus ar skaistām balsīm. Un ir kolosāli, ka viņus var izmantot, ka viņi piekrīt dziedāt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" norāda dziedātājs Miervaldis Jenčs.

Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska intervijā „Rīta Panorāmā” stāsta, ka savulaik „Jautrā atraitne” kļuvusi par modes noteicēju.

„Jautrās atraitnes cepures, jautrās atraitnes korsetes, pat jautrās atraitnes kokteilis – džins, vermuts, citrona sula un ledus... Garšīgi. Pamēģiniet!” aicina Ozoliņa-Kozlovska.

Savukārt Miervaldis Jenčs skaidro, ka, iestudējot „Jautro atraitni”, vispirms, protams, nepieciešama jautrā atraitne.

„Mums viņa ir. Sonora Vaice. Titulloma, uz kuru var balstīt šo burvīgo, skaisto, atraktīvo un ārprātīgi muzikālo izrādi,” saka Jenčs. „Mēs redzēsim daudzus jaunus un skaistus māksliniekus ar skaistām balsīm. Un ir kolosāli, ka viņus var izmantot, ka viņi piekrīt dziedāt.”

Jau vēstīts, ka 1.martā kultūras pilī "Ziemeļblāzma" Rīgā pirmizrādi piedzīvos Franča Lehāra operete "Jautrā atraitne".

Jauniestudējumā piedalīsies Latvijā labi pazīstamas skatuves zvaigznes un spoži talantīgi solisti – Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Anta Jankovska (Itālija), Nauris Indzeris, Jolanta Strikaite, Dainis Skutelis, Juris Vizbulis, Trīs Latvijas tenori – Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs, kā arī Inese Jasmane, Inguna Švāne, Andris Lapiņš, Jānis Kirmuška, Zigurds Neimanis, koris, dejotāji un orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti