Dienas ziņas

Vecauces dievnamā strīds par Mākslas telpu

Dienas ziņas

Bibliotēkas aicina izmantot e-pakalpojumus

Izveidots albums "Dziesmas manai Jelgavai"

Jelgavas mūziķu dāvana pilsētai – albums «Dziesmas manai Jelgavai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 ierobežojumu dēļ šogad Jelgavas 755. dzimšanas diena tika atzīmēta pavisam klusi, bez ierastajiem koncertiem. Tomēr Jelgavas mūziķi sarūpējuši dāvanu jelgavniekiem – tapis albums “Dziesmas manai Jelgavai”, kurā apkopotas vietējo mūziķu radītas dziesmas un iemīļotā tautasdziesma par Jelgavu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Mūziķiem un dziesminiekiem gads Covid -19 pandēmijas ēnā bijis visai drūms, tomēr decembrī Jelgavas mūziķu acīs iemirdzas prieks. Dienas gaismu ieraudzījis ilgi gaidītais albums ''Dziesmas manai Jelgavai''.

“Komponistiem vai izpildītājiem albums ir tāda kā grāmata ar stāstiem vai pasakām. Dzejoļu krājums, kas tiek kaut kā iepakots, saglabāts un nodots klausītājiem,” atzīmē mūziķis Uldis Timma.

Ideja par mūzikas albumu radusies jau pirms pieciem gadiem, atzīmējot Jelgavas 750. gadskārtu, kad izskanēja koncerts ''Pa gabaliņam Jelgavu lieku''.

Uldis Timma stāsta: “No tā koncertuzveduma atlasījām tās dziesmas, kas ir par Jelgavu un kur ir minēta Jelgava, un, protams, galvenais jau, ka no jelgavniekiem.”

Albumā, kas ir dāvana jelgavniekiem, iekļautas deviņas dziesmas un četras versijas par pašu populārāko dziesmu ''Satiksimies Jelgavā'', kas tiek dēvēta arī par Jelgavas himnu.

Jelgava dziesmās pieminēta arī daudz senākā pagātnē. Albumā šoreiz gan iekļuvusi tikai viena tautasdziesma, kurā izskan Jelgavas vārds.

Lai gan mūziķi teic, ka šajā laikā, kad skatuves ir tukšas un klusas, mūza ciemos nākot negribīgi, dažas jaunas dziesmas esot padomā, un pilsētas 756. dzimšanas dienā  dziesmām par Jelgavu noteikti pievienošoties vēl kāda.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti