Jelgavas bigbenda koncerts Latvijas Radio 1. studijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar Jelgavas bigbenda koncertu Raita Ašmaņa vadībā Latvijas Radio 1. studijā 7. jūnijā pulksten 18.00 pirmās sezonas noslēgumu svinēs Latvijas Radio 3 “Klasika” raidījums “Džeza impresijas”.

Koncertu, kura norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, vadīs un ar mūziķiem sarunāsies “Klasikas” programmu vadītāja, raidījuma “Džeza impresijas” veidotāja Anete Ašmane. Koncerta tiešraide būs klausāma “Klasikas” ēterā, bet skatāma “Klasikas” mājaslapā un LSM.lv.

2020. gadā Jelgavas bigbends savu aktualitāti Latvijas mūzikas dzīvē iezīmēja, klajā laižot albumu ar Raimonda Paula un latviešu tautasdziesmu melodijām, kuras īpaši Jelgavas bigbendam aranžējis pasaulslavenais mūziķis, "Grammy" balvas laureāts Maikls Abene. Tieši šīs kompozīcijas tad arī liktas 7. jūnija koncerta epicentrā. Lai dažādotu programmu, koncertā iekļauts arī bigbenda zelta repertuārs – Horesa Silvera (Horace Silver), Viljama Hendija (William Handy), Toma Kjubasa (Tom Kubis), Rika Herša (Rick Hirsch) oriģinālmūzika, kā arī bigbenda dalībnieka Ivara Jercuma skaņdarbs un

Riharda Zaļupes īpaši šim koncertam komponēts jaundarbs "Full Moon Orchestra".

Rihards Zaļupe par savu kompozīciju "Full Moon Orchestra" raksta šādi: “Mūsu realitātē eksistē divi laiki, kur viss, saredzamais un nesaredzamais mainās, pateicoties Saulei un Mēnesim. Pilnmēness spožuma un ēnu pasaules savstarpējās attiecības saklausāmas mūzikā. Tēmas un solo posmi mijas ar minimālisma piestrāvotu faktūru, kas nav tik raksturīga bigbenda mūzikai.”

“Lai arī "Džeza impresijas" dzimušas un savu pirmo sezonu aizvadījušas pandēmijas laikā, tomēr ik nedēļu bijuši notikumi, par ko stāstīt un sarunāties – jauni albumi, tiešsaistes koncerti, izglītības process, konkursi, starptautiski notikumi un personības, ko iepazīt vai atkal sadzirdēt. Tas apliecina, ka džeza nozare ir gana nobriedusi, aktīva un enerģiski mutuļojoša arī šādos, ierobežotos apstākļos,” uzsver pārraides “Džeza impresijas” autore, muzikoloģe Anete Ašmane. “Man ir patiess prieks, ka raidījums iemantojis arī džeza mūziķu atzinību, un ceru, ka tas bagātina arī klausītāju skatu plašajā kultūras ainavā. Pateicos par atbalstu visiem iesaistītajiem un ceru uz sadzirdēšanos nākamajā sezonā!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti