Jelgavā un Liepājā uzstāsies zviedru psihedēliskā roka apvienība «Spiral Skies»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar diviem koncertiem, 24. maijā Jelgavā un 25. maijā Liepājā, tūres ietvaros uzstāsies psihedēliskā roka apvienība “Spiral Skies”, vēstīja koncerta organizatori. Īpaši jāpiezīmē, ka šie būs pirmie divi un pagaidām vienīgie grupas koncerti Baltijas valstīs.

Zviedru psihedēliskā roka apvienība “Spiral Skies” dibināta 2014. gadā Stokholmā un pašreiz tiek plaši atzīta par aktuālāko zviedru rokmūzikas apvienību. Grupas skanējums ietver rokmūzikas elementus no vairākām desmitgadēm, tomēr uzsvaru liekot uz 70. gadu beigām. Dziesmās pārsvarā tiek apdziedāti maģiski rituāli, okultisms un dažādas, ar burvestībām saistītas parādības un norises, ietverot to visu noslēpumainā psihedēliskā roka plīvurā.

2018. gada pavasarī zem leibla “AOP Records” grupa laida klajā savu debijas albumu “Blues for a Dying Planet”, gūstot pozitīvu kritiķu un klausītāju novērtējumu visā pasaulē. Albumā var saklausīt ietekmi gan no “Jefferson Airplane”, gan “Uriah Heep”, gan no “The Devil’s Blood”. Albumam sekoja neskaitāmi koncerti un uzstāšanās festivālos, gan Zviedrijā, gan citviet Eiropā, tostarp uzstāšanās festivālā “Sweden Rock Festival”.

Grupa bija arī iesildītāji leģendārās amerikāņu smagā metāla grupas “High On Fire” koncertā Ungārijā. Šī gada 15. martā klajā nāca grupas jaunākais singls “Cult” 7” vinila formātā, kurš tika izdots ierobežotā tirāžā – 300 kopijas. Tas liek domāt, ka drīzumā varam gaidīt no grupas jaunu pilna izmēra albumu.

Fascinējošā un harismātiskā dziedātāja Frīda, savdabīgais “ne no šis planētas roka” skanējums, kā arī grupas unikālais un noslēpumainais tēls ir apbūris plašu roka cienītāju loku ar dinamiskiem, pat maģiskiem šoviem.

Koncerti notiks 24. maijā “Melno cepurīšu balerijā” (Raiņa ielā 28, Jelgava), koncerta sākums 22.00, ieeja no 21.00.

25. maijā klubā "Fontaine Palace" (Dzirnavu iela 4, Liepāja), koncerta sākums 23.00. Biļetes var iegādāties “Ticketshop”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti