Dienas ziņas

Putnu vērošana Rudbāržos

Dienas ziņas

Izstāde "Vīrietis no Strenču fotodarbnīcas"

Dziedātājai Norai Bumbierei - 70

Jelgavā piemin dziedātāju Noru Bumbieri 70.jubilejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas estrādes 20.gadsimta septiņdesmito, astoņdesmito gadu spilgtākajai zvaigznei Norai Bumbierei 13.martā apritētu septiņdesmit. Svētdien, 12.martā, viņas dzimtajā Jelgavā pulcējas viņas līdzgaitnieki un jaunās paaudzes mūziķi, lai divdesmit astoņās dziesmās atcerētos viņas īso, bet spilgto skatuves mūžu.

Kā maza zvaigznīte Nora Bumbiere uz Jelgavas kultūras nama skatuves uzmirdzēja pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, bet jau desmit gadus vēlāk viņa bija populārākā Latvijas dziedātāja.

"Šīs dziesmas dziedās droši vien daudzi un ilgus gadus, bet tā, kā Nora dziedāja, tā jau nav iespējams," atzīst mūziķis Zigfrīds Muktupāvels. "Tas arī ikvienam ir skaidrs. Tāda balss kā Norai varbūt vairāku simtu gadu laikā piedzimst tikai viena."

Noras Bumbieres mūžs aprāvās 1994. gadā, bet viņas  dziesmas turpina dzīvot arī šodien.

Dziedātājs Emīls Balceris izceļ dziesmu "Ķiršu lietus" un to, ka viņa izpildījumā dziesma pielāgota mūsdienīgākam skanējumam.

"Tas ir tas, kā es to dziesmu jūtu, bet tas ir tas pats vecais labais ''Ķiršu lietus''," saka Balceris.

Sagaidot leģendārās dziedātājas septiņdesmito gadskārtu, viņas īso, bet spilgto skatuves mūžu divdesmit astoņās dziesmās, kurām līdzi dungot spēj teju ikviens, izdzied gan viņas līdzgaitnieki, gan jaunie dziedātāji.

"It kā tāds svētku noskaņojums, bet ar tādu rūgtu piegaršu, ka nav Noriņas, manas vislabākās dueta partneres," saka dziedātājs Viktors Lapčenoks.

Par Noras Bumbieres piemiņas iemūžināšanu Jelgavā un par to, lai šīs dziesmas iemīļotu arī jaunās paaudzes mūziķi  jau desmit gadus rūpējas viņas vārdā nosauktais fonds, ko izveidoja māsa Māra Zustrupa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti