Jelgavā darbu sāk jaunā brīvdabas koncertzāle «Mītava»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 13. septembrī, ar svinīgu koncertu tiek atklāta brīvdabas koncertzāli “Mītava” Jelgavā, Pasta salā. Programmā latviešu un pasaules mūzika, kā arī Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna jaundarba “Kā ābeļdārzs tu, brīvība” pirmatskaņojums, informē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūra” Sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Gaile.

Saruna ar Jelgavas Pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" direktoru Mintautu Buškevicu
00:00 / 03:44
Lejuplādēt

Koncertā piedalās panākumiem bagāti mūziķi un mākslinieki no Jelgavas - Jelgavas kamerorķestris, diriģents Aigars Meri, Jelgavas bigbends, diriģents Raitis Ašmanis, meiteņu koris ""Spīgo", diriģente Līga Celma-Kursiete, kā arī starptautisko konkursu laureāts - pianists Juris Žvikovs un viena no Latvijas spēcīgākajām džeza dziedātājām Elza Rozentāle. Tāpat sagaidāmi dažādi pārsteigumi ar Jelgavas spožāko solistu piedalīšanos, sarunā ar Latvijas Radio stāsta Mintauts Buškevics, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" direktors.

Lielākais pārsteigums koncertā būs jaunatskaņotie fragmenti no Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna darba “Kā ābeļdārzs tu, brīvība,” stāsta Buškevics.

Šajā vasarā brīvdabas koncertzālē “Mītava” Jelgavā, Pasta salā noslēdzās unikālās jumta konstrukcijas būvniecības darbi, paplašinot perspektīvas brīvdabas kultūras notikumu rīkošanai un radīšanai. Koncertzāles jumta pārsegums un konstrukcijas ir būtiskas to funkcionalitātes dēļ. Ja iepriekš brīvdabas pasākuma apmeklējumu varēja sabojāt neparedzēti laika apstākļi, tad turpmāk šādu nepatīkamu mirkļu vairs nebūs.

“Slēgtā brīvdabas koncertzāle mūs pasargā gan no lietus, gan karstas saules. Līdz ar to mēs sadarbosimies gan ar producentiem, gan pasākumu organizatoriem visas vasaras laikā, šīs sezonas laikā. Domāju, ka priecēsim mūsu apmeklētājus gan ar latviešu mākslinieciskajiem izpildītājiem, gan ar pasaules muzikantiem. Protams, tāpat mēs redzēsim arī teātra viesizrādes un citus pasākumus,” stāsta Buškevics.

“Mums ir vasarā daudz vairāk iespēju, kuras ir pasargātas no laika apstākļiem. Jo mainīgie Latvijas laika apstākļi bieži vien ir patraucējuši pasākumu norisi.

Gan māksliniekiem, gan arī Jelgavas ciemiņiem un jelgavniekiem būs patīkami braukt uz Jelgavu, nākt uz koncertiem, kur viņi zina, ka koncerts 100% notiks,” sola Buškevics.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti