Dienas ziņas

Jēkabpils apkārtnē cits pārvadātājs; slēdz 19 reisus

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Valmierā notiek akapella dziedājuma meistarklases

Jebkurš var dziedāt. Valmierā notiek a capella dziedāšanas meistarklases

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Aptuveni 30 dalībnieki no visas Latvijas trīs dienās Valmierā piedalās a capella dziedāšanas meistarklasēs. Ieradušies gan ansambļi, gan arī individuāli mūzikas mīļotāji. Meistarklašu veidotāji – vokālā grupa "Latvian Voices" – noslēgumā iecerējuši izveidot kopīgu vokālo ansambli.

A capella ir dziedāšana bez instrumentāla pavadījuma. Visdažādāko žanru skaņdarbus šādi var izpildīt gan solo dziedātājs, gan arī grupa. Vokālais ansamblis "Latvian Voices" jau sesto gadu savas zināšanas par šo dziedāšanas veidu nodod ikvienam, kurš vēlas pilnveidoties.

"Latvian Voices" dziedātāja Laura Jēkabsone ir pārliecināta: "Jebkurš var dziedāt, pilnīgi jebkurš cilvēks, un tieši tāpēc par a capella dziedātāju var kļūt ikviens, kurš to no sirds vēlas, jo ir ļoti jāgrib kļūt par a capella dziedātāju. Šis žanrs nav viegls un prasa piepūli, lielākus darba resursus, bet rezultāts nes patīkamus darba augļus."

A capella meistarklases Valmierā
A capella meistarklases Valmierā

Piedalīties a capella meistarklasēs no Talsu novada ieradies vokālais ansamblis "Alba", tā pārstāve Astra Arbidāne "ReTV" atzīst, ka viņiem šis ir vērtīgs izaicinājums: "Es dziedu gadus desmit, bet esmu pilnīgais amatieris, notis nepazīstu. Bet, kā redzat, dziedāt tas netraucē, ka notis cilvēks nemaz nepazīst. Atnāca mums jauna vadītāja un sarežģījās repertuārs, pacēlās latiņa augstāk, mēs mēģināsim tagad tikt līdzi."

A capella meistarklases Valmierā
A capella meistarklases Valmierā

Savukārt Edvīns Kevingšs attīstīt savas a capella dziedājuma prasmes Latvijā ieradies pat no Šveices: "Man vienmēr ļoti interesējis džeza mūzikas stils un a capella stils arī. Šveicē es esmu dziedājis vienā otrā a capella grupā, un tad, kad es redzēju, ka ir iespēja, es domāju – noteikti ir jāatbrauc."

A capella meistarklases Valmierā
A capella meistarklases Valmierā

Jēkabsone stāsta, ka vokālajiem ansambļiem šo trīs dienu laikā būs iespēja uzlabot ne tikai vokālās prasmes, bet arī pilnveidot kādas pašu repertuārā iekļautas dziesmas a capella skanējumu. Savukārt noslēguma koncertā dalībnieki ieskandinās kopīgi veidotu ansambli, izpildot kādu no jauna aranžētu skaņdarbu. Šajā koncertā skanēs arī ukraiņu tautas mūzikas jaundarbi, kurus aranžējuši mākslinieki visā pasaulē.

"Mēs saņēmām vairāk nekā 20 jaunus speciāli veidotus skaņdarbus un piecus labākos izpildīsim tieši noslēguma koncertā. Un ļoti īpašs viesis mums noslēguma koncertā būs ukraiņu dziedātāja Marija Savenko," uzsver Jēkabsone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti