Rīta Panorāma

Intervija ar Normundu Krapsi

Rīta Panorāma

Elektroniskās ceļazīmes uz VIA Baltica šosejas

Intervija ar Denisu Paškeviču, Valteru Mucenieku un Neffa Irizarriju

«Jazz Room» ziemas sesijā Rīgā uzstāsies pasaulslavenais džezmenis Tims Haganss 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Denisa Paškeviča džeza festivāla “Jazz Room” ziemas sesijā Rīgas Mākslas telpā 1. decembrī uzstāsies viens no pasaulē vadošajiem trompetistiem – amerikānis Tims Haganss (Tim Hagans). Kopā ar viņu uzstāsies arī viens no vadošajiem Baltijas džezmeņiem – saksofonists Deniss Paškevičs, un abiem pievienosies viena no labākajām Eiropas džeza ritma sekcijām: taustiņinstrumentālists Karls Vinters (Carl Winther), sitaminstrumentālists Anderss Mogesens (Anders Mogensen) (abi no Dānijas) un kontrabasists Džonijs Amans (Johnny Aman, Zviedrija), informēja koncerta rīkotāji.

64 gadus vecais Tims Haganss ir trīskārtējs prestižās “Grammy” balvas nominants, kurš izpelnījies šo godu, pateicoties savai unikālajai mūsdienu džeza izpratnei gan kā solists, gan kā komponists. Īpaši viņa daiļradē izceļami divi “Grammy” apbalvojumiem nominētie mūsdienu džeza albumi “Animation*Imagination” un “Re-Animation”, kas abi izdoti leģendārā “Blue Note” leibla paspārnē. Tāpat Haganss spilgti sevi pierādījis, koncertējot kopā ar izciliem mūziķiem daudzās pasaules valstīs. Viņš ar lielu ieinteresētību atsaucies arī Denisa uzaicinājumam piedalīties “Jazz Room” sesijā, un Rīgā abi kopā izpildīs speciāli šim notikumam sagatavotu koncertprogrammu. Haganss Latvijā uzstāsies pirmoreiz. 

Viņam nav sveša saspēlēšanās arī ar skandināvu džezmeņiem, jo paralēli citiem mūzikas projektiem Tims Haganss 15 gadus bijis arī kolorītā zviedru “Norrbotten Big Band” mākslinieciskais vadītājs un pastāvīgais komponists. Tāpat Haganss zināms kā eksperimentētājs ne tikai džeza, bet arī dažādu mākslas starpžanru lauciņā. Piemēram, viņš speciāli komponējis mūziku un arī uzstājies kopā ar amerikāņu ekstravaganto laikmetīgās dejas kompāniju “Michele Brangwen Dance Ensemble”.

Haganss turpina eksperimentēt un regulāri koncertēt, tajā skaitā arī ar džeza pasaules superzvaigzni – amerikāņu saksofonistu Džo Lovano (Joe Lovano), ar kuru kopā tapuši arī vairāki albumi. Tims allaž ir gatavs apliecināt savas fantastiskās trompetes spēles prasmes ikvienam interesentam. Pavisam drīz par to klātienē varēs pārliecināties arī džeza cienītāji Latvijā. Nav nekādu šaubu, ka saspēlēšanās ar pašmāju meistaru Denisu Paškeviču garantēs aizraujošu vakaru visiem sanākušajiem.

43 gadus vecais Deniss Paškevičs ir saksofonists, flautists, komponists, producents, mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikas skolotājs, kā arī džeza mūzikas attīstībai Latvijā dibinātās aģentūras “Riga Room” un starptautiskā džeza festivāla “Jazz Room” mākslinieciskais vadītājs. Viņš ir arī oficiālais mākslinieks franču saksofonzīmolam “Marca Reeds”, kā arī mākslinieciskais vadītājs strauji augošajam britu un latviešu kopzīmolam “Riga Winds”. Deniss piedalījies vairāk nekā 50 albumu ierakstos.

Ieeja koncertvietā no pulksten 19.00, koncerta sākums – pulksten 19.30. Rīgas Mākslas telpa atrodas Vecrīgā, Kungu ielā 3. Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un mājaslapā. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti