Jāzepa Vītola jauno vokālistu konkurss pulcēs dalībniekus no desmit valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jāzepa Vītola 4. starptautiskais vokālistu konkurss jūnijā Rīgā pulcēs jaunos vokālistus no desmit valstīm. Starptautiskā konkursa žūrija no iesniegtajiem vairāk nekā 60 pieteikumiem atlasījusi 26 jaunos dziedātājus no Latvijas, Lietuvas, Armēnijas, Polijas, Dienvidkorejas, Vācijas, Baltkrievijas, Krievijas, Norvēģijas un Ukrainas.

Šogad Jāzepa Vītola vokālistu konkursam pieteicās tā pastāvēšanas vēsturē lielākais interesentu skaits. Tika saņemti 66 pieteikumi, no kuriem žūrija atlasījusi 26 jaunos akadēmiskās mūzikas solistus - 11 soprānus, četrus mecosoprānus, piecus baritonus, četrus tenorus un divus basus. Konkursa žūrijas priekšsēdētāja būs pasaulslavenā latviešu dziedātāja Maija Kovaļevska, kura pati ir iepriekšējā Vītola konkursa laureāte.

Pēc 11 gadiem atjaunotais konkurss notiks no 14. līdz 19.jūnijam. Atklāšanas koncerts izskanēs 14.jūnijā, savukārt konkursa pirmā un otrā kārta norisināsies no 15. līdz 17.jūnijam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA). Jāzepa Vītola vokālistu konkursa fināls notiks Latvijas Nacionālajā operā.

Paralēli konkursam Rīgā notiks arī Eiropas vokālo pedagogu asociācijas kongress "Eurovox 2015", pulcējot vokālos pedagogus no visas Eiropas.

Starptautiskā Jāzepa Vītola vokālistu konkursa mērķis ir turpināt un uzturēt Latvijas operdziedāšanai svarīgu profesionālu notikumu, kas ļauj izvērtēt sevi starptautiskā mērogā, salīdzināt pieredzi, motivēt jaunos dziedātājus, dibināt kontaktus un vēlreiz apliecināt Latviju kā valsti ar augsti attīstītām dziedāšanas tradīcijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti