Jāzepa Vītola jauno vokālistu konkursā uzstājas 2.kārtas dalībnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jāzepa Vītola Starptautiskajā jauno vokālistu konkursa 2.kārtā trešdien, 17.jūnijā, uzstājās 12 dalībnieki. Konkursa 2. kārta bija skatāma tiešraidē lsm.lv.

15. un 16. jūnijā 26 dalībnieki aizvadīja satraukuma un gaidīšanas pilnus brīžus, mērojot spēkus un izaicinot veiksmi Jāzepa Vītola 4. starptautiskā vokālistu konkursa 1. kārtā.  Ir zināmi 12 solistu vārdi, kuri ieguvuši ceļazīmi uz 2. kārtu.

Otrajā kārtā, kas norisināsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā 17. jūnijā, dzirdēsim Rihardu Milleru, Lauru Teivāni un Kalvi Kalniņu no Latvijas, Marcelīnu Beišē no Polijas, Aurēliju Stasiulīti no Lietuvas, Margrēti Frendheimu no Norvēģijas, Tateviku Ašurjanu, Armanu Nikoljanu, Haiku Tigranjanu un Tigranu Ohanjanu no Armēnijas, Ivannu Komareviču no Ukrainas un Eunu Kuk Kimu no Dienvidkorejas.

Konkursa otrajā kārtā jauno vokālistu izpildījumā skanēs izvērstas operas ārijas no V. Bellīni, Dž. Rosīni un G. Doniceti operām, vācu, angļu, franču, krievu kamermūzikas pērles, ārijas no operām vai klasiskajām operetēm un laikmetīgās operas ārijas.

Jautāts, vai svarīgi ir iegūt godalgotu vietu vai tikt pamanītam, žūrijas loceklis Nikolass Peins, bijušais Londonas Koventgārdena un Anglijas Nacionālās operas direktors ir lakonisks: “Klausītāji nav muļķi. Viņi varbūt nav tik profesionāli, bet viņi spēj lieliski atšķirt balsi, kas uzrunā”.

Ar saviem sagaidījumiem no konkursa kārtām dalās arī Outi Kahkonen (Outi Kähkönen), Eiropas vokālo pedagogu asociācijas (EVTA) prezidente, Helsinku Sibeliusa Mūzikas akadēmijas Vokālā katedras docente “Ļoti gribētu dzirdēt tehniskās un stilistiskās nianses dažādu valstu pārstāvju priekšnesumos. Kā skolotāja un māksliniece gaidu emocionālo līdzpārdzīvojumu, gribu, lai mani saviļņo, ilgojos dzirdēt ne tikai skaistu balsi, bet arī mūziķa vēstījumu līdz ar teksta padziļinātu izpratni”.

Konkurss noslēgsies ar vērienīgu jauno solistu koncertu Latvijas Nacionālajā operā, kad konkursa uzvarētāji dalīs skatuvi ar Latvijas Nacionālās operas orķestri Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

Konkursa rīkošanu finansiāli atbalsta Latvijas kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome un Kultūras ministrija, bet naudas balvas uzvarētājiem nodrošina Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Jau vēstīts, ka Jāzepa Vītola 4. starptautiskais vokālistu konkurss jūnijā Rīgā pulcē jaunos vokālistus no desmit valstīm. Starptautiskā konkursa žūrija no iesniegtajiem vairāk nekā 60 pieteikumiem atlasījusi 26 jaunos dziedātājus no Latvijas, Lietuvas, Armēnijas, Polijas, Dienvidkorejas, Vācijas, Baltkrievijas, Krievijas, Norvēģijas un Ukrainas.

Vairāk - konkursa mājas lapā!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti