Kultūras ziņas

Nosvin Kultūras centru likuma pieņemšanu

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Mediņskola sāk 95. jubilejas koncertu sēriju

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola šomēnes svin 95. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola ir lielākā Latvijā. Tās pirmsākumi saistīti ar Jāzepa Vītola ierosmi pagājušā gadsimta divdesmito gadu vidū vairākās Latvijas pilsētās veidot Tautas konservatorijas. Kopš 1947.gada skolai piešķirts latviešu komponista Jāzepa Mediņa vārds. Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola šomēnes svinēs 95. jubileju, sākot skolas audzēkņu koncertu sēriju. 

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktors Ainars Šablovskis teic: "Tie ir mūsu cilvēki, tās ir personības, tie ir mūsu pedagogi, tie ir mūsu audzēkņi. Sākotnēji to bija ļoti, ļoti daudz, tas bija viens no iemesliem Tautas konservatorijas dibināšanai, tas bija nopietns rādītājs, ka ir nepieciešams nopietni dibināt izglītības iestādi.  Tas ir galvenais arī šodien. Mūsu pedagogi ir mūsu galvenais dzinējspēks, mūsu energoresurss, un par to mēs šodien arī varējām pārliecināties koncertā, un tuvākā mēneša laikā, īpaši gala koncertā, kur uzstāsies mūsu lielie kolektīvi, simfoniskais orķestris, pūtēju orķestris, jauktais koris un būs arī solistes, spožas zvaigznes, mūsu pedagogi. Tā ka tas ir tas galvenais dzinējspēks – mūsu viena valoda, mūzikas valoda un mūsu pedagogi."

Šeit rodas personības, kuras uzrunā pasauli mūzikas valodā un ar laiku nes Mediņa garu tālu aiz Latvijas robežām. Par godu 95 gadu pastāvēšanas un radošas darbības jubilejai, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola sāk skanīgu notikumu ciklu, pirmajā koncertā rādot Stīgu instrumentu nodaļas spēku un vērtības. Nodaļas vadītāja Inese Štrāle ir pārliecināta par skolas nozīmību: "Tieši tās tradīcijas un tas, ka viņa ir lielākā Latvijā, te ir audzēkņu visvairāk. Un audzēkņi mums ir no visas Latvijas, no Ludzas līdz Liepājai, pilnīgi visu Latviju aptver. Viņa visplašāk pārstāv mūsu valsti, liekas tāda stabila vērtība, neapgāžama, un protams, pedagogu kolektīvs, manā stīgu nodaļā ir lieliska komanda, grūti iedomāties ko labāku."

Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas ģitāras spēles pedagogs Kaspars Zemītis izceļ skolas vērtības: "Pirmā lielā ir šī mīlestība pret mūziku, un skolas iespēja ir gan viņu ielikt, gan viņu kārtīgi izmīcīt vai izdzēst. Un tomēr skatāmies uz šiem jauniešiem un redzam, ka tā mīlestība viņus dzen uz priekšu, jo skolotājs vai kāds iedvesmotājs viņiem var pateikt, bet, ja pašiem iekšā nav tā uguntiņa, tas nekustas uz priekšu. Manuprāt, galvenais ir mūzikas mīlestība, protams, arī atbildība pret darbu, jo mēs šeit redzam to skaisto, to ķirsīti uz tortes, bet tam apakšā ir pamatīgs darbs. Es skatos uz jauniešiem un redzu, ka ar šo paaudzi viss ir kārtībā, viņi māk strādāt, un viņi māk sekot saviem sapņiem."

Skolas audzēkne Alise Keita Driviniece, runājot par saviem mērķiem, teic: "Galvenais ir maksimāla pašrealizācija, un manā gadījumā tas lielākais sapnis ir, protams, iestāties labā augstākās izglītības iestādē, un tālāk tikt labā darbā vai arī koncertēt pašai. Ļoti daudz muzicēt, tas ir galvenais sapnis." 

Jau šo ceturtdien gaidāms nākamais Mediņskolas 95. jubilejas koncertsērijas notikums – Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu nodaļas audzēkņu koncerts kultūras centrā ''Ulbrokas pērle''.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti