Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Surdo tulkojums. Kultūras ziņas

Noslēdzies jauno vokālistu konkurss "Operalia"

Jauno vokālistu konkursā «Operalia» uzvar dziedātāja no Armēnijas un ASV tenors

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

30. oktobrī Latvijas Nacionālās operas zālē noslēdzās prestižais jauno vokālistu konkurss "Operalia". Par šī gada žūrijas un arī publikas favorīti sieviešu balsu grupā kļuva armēniete Juliana Grigorjana. Savukārt vīriešu balsu grupā lielākos laurus plūca tenors no ASV Entonijs Leons.

Slavenais spāņu dziedātājs un diriģents Plasido Domingo konkursu "Operalia" pirms 29 gadiem dibināja, lai atklātu talantīgus jaunos operdziedātājus un dotu tiem iespēju uzsākt karjeru. Ik gadu konkursā jaunie censoņi no visas pasaules iesniedz simtiem pieteikumu. Latvijas Nacionālajā operā žūrija no 33 dalībniekiem, konkursa finālam izvirzīja 13 jaunos vokālistus no sešām pasaules valstīm. 

Konkursā var piedalīties visu balsu kategoriju dziedātāji no visas pasaules vecumā no 18 līdz 32  gadiem. Sieviešu un vīriešu balsu grupā pirmās vietas ieguvēji saņem 30 tūkstošus dolāru naudas balvu, bet publikas simpātijas balvas ieguvēji tiek pie ekskluzīva rokas pulksteņa.

Par šī gada žūrijas un arī publikas favorīti sieviešu balsu grupā kļuva armēniete Juliana Grigorjana. Viņa atzina: "Tas ir atbalsts manai ģimenei, maniem pasniedzējiem, maniem draugiem. Tas ir mana darba novērtējums. Esmu tik pateicīga, ka mans talants ir novērtēts tik augstu! Tās ir neatkārtojamas emocijas!"

Savukārt vīriešu balsu grupā lielākos laurus plūca tenors no ASV Entonijs Leons. Viņš neslēpa prieku: "Lielākais gods manā dzīvē. Tas ir sapņu piepildījums. Es esmu uzaudzis, klausoties Domingo. Un tagad saņemt no viņa rokām balvu ir sapņu piepildījums!"

Piedalīšanās vai pat uzvara konkursā "Operalia" ir tikai sākums jauno dziedātāju tālākai karjerai pasaules labākajos opernamos. Tā ir vienreizēja iespēja iegūt ne tikai pieredzi un atpazīstamību, bet arī veidot jaunas sadarbības.

Konkursa "Operalia" žūrijas pārstāvis, LNOB vadītājs Egils Siliņš atklāja: "Esmu nolūkojis vismaz trīs dziedātājus. Runāsim ar viņu menedžeriem, un cerams, ka šiem dziedātājiem būs laiks un manis piedāvātās lomas būs pa spēkam."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti