Kultūras ziņas

Dejas izrāde "Netici visam, ko redzi!"

Kultūras ziņas

JRT pirmizrāde "Peldošie -- ceļojošie"

Valmierā notiek XIX Starptautiskais jauno pianistu konkurss

Jauno pianistu konkurss Valmierā – skola dalībniekiem, vērtējums pedagogiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nenovērtējama skola jaunajiem pianistiem un darba novērtējums pedagogiem – tāds ir Starptautiskais jauno pianistu konkurss, kurš Valmierā notiek jau 19.reizi. Šogad konkurss pulcē dalībniekus arī no Polijas un Igaunijas – kopumā 65 jaunos pianistus.

Jauno pianistu konkurss Valmiera kļuvis par vieno ilglaicīgakajiem Latvijas mūzikas skolu konkursiem jaunajiem talantiem līdz 15 gadu vecumam.

Ādažu mākslas un mūzikas skolas audzēknis Kārlis Gunārs Neikens šodien konkursā izpildīja trīs skaņdarbus. Jaunais pianists stāsta, ka dažādos ar mūziku saistītos konkursos piedalās jau trīs gadus un ikreiz tiem gatavojas ļoti cītīgi.

„Man pašam patīk būt sabiedrībā un parādīt, ko es māku, un man patīk klausīties, kā citi spēlē,” atzīst Neikens.

Kārļa Gunāra Neikena un arī citu jauno pianistu sniegumu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija arī Pāvula Jurjāna mūzikas skolas klavieru nodaļas vadītāja Ingrīda Reinholde.

Šis konkurss ir ārkārtīgi rūpīgi organizēts, tādēļ tas ar katru gadu pulcē aizvien jaunus dalībniekus. Kļuvis populārs ne tikai Latvijā, kur tas ir ļoti nozīmīgs muzikāls pasākums, bet mēs redzam, ka ar katru gadu brauc jauni ārvalstu ciemiņi,” stāsta Reinholde.

Konkursa dalībnieki startēja četrās vecuma grupās, izpildot skaņdarbus no klasicisma līdz pat mūsdienām. Valmieras mūzikas skolas klavierspēles skolotāja Ritma Pētersone uzsver, šī konkursa galvenais uzdevums ir attīstīt jauno mūziķu uzstāšans prasmes.

Jebkurš konkurss ir nenovērtējama skola un pieredze katram jaunajam mūziķim, tas dod ļoti daudz, pierādīt savu varēšanu, pārliecināties par savām spējām. Arī pedagogam, tas tomēr ir zināms darba novērtējums,” uzskata Pētersone.

Šogad konkursā piedalījās 65 jaunie talanti un kā atzina konkursa organizatori un žūrija, tad ar katru gadu dalībnieku muzikālās un arī uzstāšanas prasmes aizvien uzlabojas.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti