Jauno mūziķu konkursā «Hadrons» uzvarējusi grupa «Chomsky Chess Club»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Radio 6 – LU Radio NABA un LU Studentu padomes rīkotajā jauno mūzikas grupu konkursā „Hadrons’15” uzvarējusi muzikālā apvienība „Chomsky Chess Club”, kas pārstāvēja Latvijas Universitātes Datorikas fakultāti.

„Chomsky Chess Club” izveidojusies 2015.gada janvārī. Grupas dalībnieki iepriekš spēlēja grupā "Astrofish".

"Tā kā grupa izjuka, bet mūzika tik un tā radās, divi grupas biedri izveidoja jaunu grupu "Chomsky Chess Club" (CCC). Caur paziņām atradām bundzinieku, ģitāristu un basistu, tā arī nokomplektējāmies. Par nosaukumu – Rīgā ir vieta „Chomsky”, kur solists bieži vien spēlē šahu labā atmosfērā. Tā arī iepatikās doma par to, ka mēs varētu saukties "Chomskija Šaha klubs". Tuvākie nākotnes plāni ir vēlme spēlēt un attīstīties, ierakstīt arī EP tuvākajā laikā,” stāsta grupas pārstāvji.

Šīgada konkursa uzvarētājus varēs klausīties starptautiskajā mūzikas un mākslas festivālā Ratniekos „Laba daba”, mūzikas un mākslas festivālā „Bildes”, kā arī Latvijas Universitātes jauno studentu svētkos „Aristotelis”. Iespējams, jau tuvākajā laikā "Chomsky Chess Club" skanējums tiks ierakstīts paliekošā formātā, jo viena no galvenajām balvām šajā konkursā ir ieraksta laiks studijā „SKAN”.

„Chomsky Chess Club” ieguva arī skatītāju favorītu titulu – gan interneta balsojumā, gan klātienē izraisot skatītāju ovācijas. Pirmoreiz šogad LU Studentu padome aizsāka jaunu tradīciju, pasniedzot uzvarētājiem ceļojošo kausu.

Otro vietu konkursā ieguva Gatis Ziema un "Izvirtības rēgi", kas šogad pārstāvēja Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti, bet trešo vietu un arī ierakstu studijas „SKAN” specbalvu - grupa „Tris”.

Jau vēstīts, ka konkursa finālā tika sešas grupas: S.A.D., "Tris", „Cilvēks sapņotājs”, „Gatis Ziema un "призраки разврата”, „AnimaVolo”, kā arī „Chomsky Chess Club”, bet fināla izskaņā uzstājās šī konkursa 2007.gada uzvarētāji „Das Sonntags Legion”.

Šogad konkurss notika jau desmito gadu, un kopumā tajā dalību bija pieteikušas vairāk nekā 220 grupas. Šogad pirmoreiz iespēja piedalīties konkursā bija ne tikai Latvijas Universitātes, bet arī citu augstskolu studentu grupām.

Iepriekšējo gadu uzvarētājas – „DJ Krankenwagen”, „Nepilngadīgā Anna”, „Starmetis”, „Das Sonntags Legion”, „The Movies” (tagad „Tribes of the City”), „Ēnu kaleidoskops”, grupa „Nē!” – pēc tam izdevušas arī ierakstus un kļuvušas pazīstamas arī ārpus Latvijas, norāda konkursa rīkotāji.

Konkursa žūriju veidoja Latvijas Radio 6 – Radio NABA, mūzikas industrijas un studentu pārstāvji – Juris Kaukulis („Dzelzs vilks”), Jānis Dubavs (ierakstu studija „SKAN”), Tija Auziņa (festivāls „Bildes”), Madars Štramdiers (Radio NABA), Uldis Rudaks (mūzikas žurnālists), Raimonds Lagimovs („Inokentijs Mārpls”, Radio NABA), Ilva Grigorjeva (Latvijas Studentu apvienība), Anete Čīma (LU Studentu padome) un Iveta Šuste no pasākuma atbalstītāja „Lāčplēsis”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti