Jauno mūziķu konkursā «Hadrons» noskaidroti seši finālisti, sācies skatītāju balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Noskaidrotas sešas jaunās studentu mūzikas grupas, kas 21. maijā uzstāsies Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu konkursa "Hadrons 2020" finālā, demonstrējot savu radošumu un muzikalitāti. Sekot līdzi finālam šogad varēs radio un video tiešraidēs. Taču jau no 12. maija portālā LSM.lv sākas tautas balsojums, tā rezultātā tiks noteikts, kura no finālistēm iegūs skatītāju simpātijas balvu.

Konkursa finālam izvirzītas apvienības: “Advanced Blue”, “Tavas Māsas Nāsis”, “The BIG Deal”, “Effekts”, “Embark” un “audrú”.

Konkursa fināls šogad norisināsies video un audio tiešraidēs 21. maijā no pulksten 16.00 Latvijas Radio 1. studijā – audiāli sekot līdzi varēs “Radio Naba” ēterā un internetā, savukārt videorežīmā “Facebook” un LSM.lv

Konkursa finālā tiks pārstāvētas Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāte (ar divām apvienībām), Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte, Vēstures un filozofijas fakultāte. Grupu sastāvu papildinās arī jaunieši no citām augstskolām, kā arī bijušie studenti.

“Advanced Blue”

“Tavas Māsas Nāsis”

“The BIG Deal”

“Effekts”

“Embark”

“audrú”

Līdz pat 21. maija pulksten 23.59 klausītājiem būs iespēja noteikt savu favorītu interneta balsojumā LSM.lv.

Balsot iespējams reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu vai epastu.

Konkursa rezultāti un uzvarētāji tiks paziņoti 22. maijā pulksten 09.00.

Par konkursu "Hadrons"

Šajā gadā konkursa žūriju veido Madars Štramdiers (“Radio Naba”, festivāls “Laba daba”), Juris Kaukulis (mūziķis, grupas "Dzelzs vilks", "Nakts arāji", "Jauno Jāņu orķestris"), Uldis Rudaks (mūzikas apskatnieks, “Radio Naba” raidījumu vadītājs), Raimonds Lagimovs (mūziķis, grupas "Inokentijs Mārpls", "Amorālā psihoze", “Radio Naba” raidījumu vadītājs), Tija Auziņa (festivāla "Bildes" vadītāja), Roberts Buivids (Latvijas Radio raidījumu vadītājs), Jānis Eglītis (skaņu režisors, studijas "Ierakstu Māja" vadītājs) un LU Studentu padomes pārstāves – Laura Šīraka, Aleksandra Moskaļenko.

Konkursu Radio NABA sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi organizē jau piecpadsmito gadu un tas ir kļuvis par daudzu studentu mūzikas grupu pirmo nopietno soli muzikālajā laukā. Konkursam varēja pieteikties ikviena mūziķu grupa, individuālie izpildītāji vai projekti, kuros ir iesaistījies vismaz viens Latvijas Universitātes studējošo pārstāvis, un kas nav izdevuši pilna garuma albumus. Konkursa uzvarētājam tiks piešķirts apmaksāts ieraksta laiks studijā “Ierakstu Māja”, iespēja uzstāties festivālā "Laba Daba", festivālā "Bildes", LU jauno studentu svētkos “Aristotelis”. Papildu uzvarētājam tiks nodrošināts īpašs atbalsts Radio NABA ēterā, portālā LSM.lv un jauna videoklipa veidošanā.

Konkurss notiek jau piecpadsmito gadu un kopumā tajā piedalījušās vairāk nekā 300 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētājas – "Nostra", "Cellar Cat", “The Creek”, “MMMM”,  “Chomsky Chess Club”, “Nē", “DJ Krankenwagen”, “Nepilngadīgā Anna", “Starmetis”, “Das Sonntags Legion”, “The Movies" (vēlāk “Tribes of The City”), “Ēnu kaleidoskops” un citas.

Konkursu organizē Latvijas Radio 6 – LU “Radio Naba” sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi, Rīgas Domi un studiju “Ierakstu Māja”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti