Rīta Panorāma

Intervija ar Ritvaru Jansonu

Rīta Panorāma

Intervija ar veselības ministri Andu Čakšu

Intervija ar Irēnu Švilpi

Jauno izpildītāju festivāls «Riga Symphony» – no 60 dalībniekiem pirmajā gadā līdz 250 šogad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Festivāls „Riga Symphony”, kas šogad svin piecu gadu jubileju, ir vērienīgs un starptautisks notikums jaunajiem vokālistiem. Tas norisināsies no 2. līdz 6.decembrim, pulcējot Rīgā uz vokālistu konkursu vairāk nekā 250 dalībniekus no 24 valstīm, Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” pavēstīja festivāla producente Irēna Švilpe.

Šogad festivāla dalībnieku skaits ir sasniedzis vēl nebijušus rekordus. Pirmajā festivālā piedalījās 60 dalībnieki, un festivāls piektajā gadā ir sasniedzis jau 250 dalībnieku skaitu no 24 pasaules valstīm. Festivālā pasākumi tiek plānoti ar ieskaņu piecu gadu jubilejā, ar pārsteigumiem žūrijai, viesiem un dalībniekiem.

„Pašā pirmajā festivālā mūsu dziedātājs Eduards Grundmanis ieguva festivāla „Grand Prix” un parasti mūsu dalībnieki ir ļoti spēcīgi, īpaši akadēmiskajā un populārās mūzikas nominācijā,” sacīja Švilpe.

Piecu gadu laikā gan meistarklašu saturs, gan vokālā konkursa kvalitāte ir pieaugusi, šogad festivālā piedalīsies ļoti talantīgi dziedātāji, kas uzvarējuši bērnu ''Jaunajā vilnī'' un bērnu ''Eirovīzijā'': „Tā ir iespēja mūsu pašmāju dalībniekiem un ārzemju dalībniekiem attīstīties. Šogad mums būs meistarklases, kas ir ne tikai vokālam un ritma izjūtai, bet arī, kā veidot skatuves tēlu un justies brīvi uz skatuves,” informēja festivāla producente.

Šogad žūrijā būs arī maestro Raimonds Pauls, kura dziesmas izpildīs dalībnieki no citām valstīm: „Dalībniekiem ieraudzīt un satikties ar Paulu ir liels ieguvums, īpaši jaunieši gūst pieredzi un iespaidus, ko nozīmē būt dziedātājam un uzstāties uz skatuves,” uzsvēra Švilpe.

Pērn festivālā uzvarēja kazahstānietis Marats Dumans.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti