Kultūras ziņas

Neiburgas mati, Mercas gaisma, Koļcova citroni

Kultūras ziņas

Pasniegtas Latvijas Literatūras gada balvas

Konkursā "Hadrons" uzvar trio "Nostra"

Jauno grupu konkursā «Hadrons» uzvar trio «Nostra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Studenta dzīve nav tikai lekciju apmeklēšana un zināšanu apgūšana, tā ietver arī radošas izpausmes. Labs piemērs tam ir Latvijas Universitāte, kuras telpās ir dzimušas un joprojām koncertē desmitiem muzikālo apvienību.

Lai tās apzinātu un palīdzētu izlauzties līdz lielākām skatuvēm, Latvijas Universitātes Studentu padome un Radio “Naba” ik gadu rīko studentu mūzikas grupu konkursu “Hadrons”.

“Hadrons” ir Latvijas Universitātes studentu mūzikas grupu konkurss, kura fināls vakar vakarā notika Latvijas Radio telpās, un par galveno balvu cīnījās sešas jauno mūziķu apvienības. Tomēr Latvijas Universitātes studentu muzikālās potences ir krietni vien lielākas. Ik gadu “Hadronam” piesakās krietni vien vairāk nekā sešas grupas.

Kā pastāstīja radio “Naba” vadītājs un konkursa “Hardrons” žūrijas pārstāvis Madars Štramdiers, katru gadu piesakās līdz 30 grupām. Šogad tādas bijušas 22, bet rekordskaitlis esot 34.

Konkursam var pieteikties grupas, kurām nav saistību ar oficiālām mūzikas izdevniecībām un kuru sastāvā ir vismaz viens Latvijas Universitātes students. Tādi ir arī šī gada uzvarētāji – instrumentālās mūzikas trio “Nostra”. Šīs grupas ģitārists universitātē studē ģeogrāfiju.

Šogad “Hadrons” notika 14. reizi, un savā vēsturē tas ir bijis tramplīns tādām alternatīvās mūzikas apvienībām kā “Tribes of the City”, “Ēnu kaleidoskops”, “Nepilngadīgā Anna” un daudzām citām grupām.

Savukārt mūziķis un “Hadrona” žūrijas pārstāvis Juris Kaukulis aicināja jaunās grupas būt muzikāli izaicinošas, jo par konkursa balvu ir vērts pacīnīties. Uzvarētājs saņem ieraksta laiku studijā, atbalstu radio “Naba”, kā arī iespēju uzstāties festivālos “Bildes”, “Laba Daba” un studentu svētkos “Aristotelis”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti