Jauno grupu konkursa «Hadrons 2016» finālā sacentīsies sešas grupas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

18.maijā plkst. 19 Latvijas Universitātes (LU) Jauno mūziķu konkursa "Hadrons 2016" finālā uz "Nabaklab" skatuves uzstāsies sešas jaunās LU studentu-mūziķu grupas - “Daudzi Citi”, “Nation Vibe", “Strapon”, “Rāva”, “NYDES” un “MMMM”.

Studentu grupās šogad pārstāvēta Latvijas Universitātes Datorikas fakultāte, Vēstures un filozofijas fakultāte, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, Bioloģijas fakultāte, kā arī šajās grupās piedalās studenti no Latvijas Mākslas akadēmijas, RISEBA, Rīgas Biznesa skolas, Latvijas Jūras akadēmijas. "Radio Naba" producente Anete Enikova stāsta, ka finālā iekļuvušās grupas spēlē ļoti atšķirīgi.

Kā īpašie viesi koncerta noslēgumā uzstāsies pagājušā gada uzvarētāji “Chomsky Chess Club”.

Līdz 17. maija pusnaktij ikvienam bija iespēja nobalsot par sev tīkamāko grupu, šādā veidā nosakot, kura no jauno mūziķu apvienībām saņems īpašu skatītāju simpātiju balvu. Savukārt galvenos konkursa uzvarētājus noteiks žūrija pēc tam, kad visas finālgrupas būs uzstājušās. 

Uz šo finālkoncertu, lai ieraudzītu jaunās mūzikas grupas dzīvē, ir aicināts ikviens interesents. Ieeja pasākumā bez maksas.

Jaunās grupas vērtēs profesionāla žūrija - mūzikas žurnālisti, mūzikas industrijas pārstāvji un studentu organizāciju pārstāvji.

Latvijas Universitātes (LU) jauno grupu konkurss "Hadrons" notiek jau vienpadsmito gadu. To organizē "Radio Naba" sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi. Vienpadsmit gadu laikā konkursā pieteikušās vairāk nekā 200 grupas.

Iepriekšējo gadu uzvarētāji - “Chomsky Chess Club”, “Nē”, ”DJ Krankenwagen", "Nepilngadīgā Anna", "Starmetis", "Das Sonntags Legion", "The Movies" (tagad "Tribes of the City"), "Ēnu kaleidoskops", grupa "Nē!" - pēc tam izdevušas arī ierakstus un kļuvušas pazīstamas ne tikai Latvijā.

Konkursa galvenā balva ir ieraksta laiks studijā "Skan" un iespējas startēt uz vasaras festivāla "Laba daba", festivāla "Bildes" un jauno studentu svētku "Aristotelis" skatuvēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti