Jauno gadu atkal ieskandina «Vīnes filharmoniķi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

1. janvārī plkst. 12.15 baudīsim tradicionālo, allaž iedvesmojošo un optimismā pāri plūstošo "Vīnes filharmoniķu" Jaungada koncertu, kas šoreiz būs ne tikai klausāms "Klasikas" ēterā, bet arī skatāms videotiešraidē "Klasikas" mājas lapā www.klasika.lsm.lv .

Kā aizvien, koncerts notiks Vīnes Mūzikas biedrības Zelta zālē jeb Musikverein – vienā no trim pasaules labākajām akustiskajām koncertzālēm, kas vienlaikus ir arī "Vīnes filharmoniķu" mājvieta. Šoreiz pie orķestra diriģenta pults stāsies maestro Zubins Meta, un programmā iekļauta Franča Supē, Johana Štrausa, Jozefa Štrausa, Johana Štrausa (dēla), Eduarda Štrausa un Hansa Kristiana Lumbī mūzika. Tiešraidi vadīs Edgars Raginskis.

"Vīnes filharmoniķu" Jaungada koncerts, kas tradicionāli notiek Vīnes Mūzikas biedrības nama greznajā Zelta zālē un kurā jau kopš 1939. gada ikreiz skan Johana Štrausa un visas Štrausu dinastijas dzirkstošie valši, asprātīgās polkas un pacilājošie marši, ir visprestižākais ikgadējais notikums klasiskās mūzikas pasaulē. Uzaicinājums to diriģēt ir vislielākais pagodinājums, bet biļetes uz to rezervējamas vismaz gadu iepriekš.

Līdz šim Jaungada koncertus Vīnē diriģējuši Herberts fon Karajans, Klaudio Abado, Karloss Kleibers, Rikardo Muti, Lorins Māzels, Seidzi Odzava, Nikolauss Arnonkūrs, Mariss Jansons, Pretrs Daniels Bārenboims un Francis Mests. Zubinam Metam, kurš pie diriģenta pults stāsies arī šoreiz, šī būs jau piektā reize Jaungada koncerta maestro ampluā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti