Jaunnedēļ Saulkrastu džeza festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 21. līdz 26. jūlijam „Minhauzena Undā” Saulkrastos notiks XVII starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls „Saulkrasti Jazz 2014”, kurā uzstāsies izcili džeza mūziķi no 15 pasaules valstīm. Kā ierasts, festivālā būs arī džeza meistarklašu nometne, kurā pieredzējušu pasniedzēju vadībā džeza mūzikas smalkumus apgūs jaunieši no Latvijas un kaimiņvalstīm.

Kā spilgtākie no šīgada mūziķu pulka jāpiemin ASV dzīvojošais austriešu izcelsmes pianists Markus Gotšlihs, kurš tiek uzskatīts par Kīta Džereta un Čika Koreas tradīciju turpinātāju un uzstāsies festivālā pirmdien, 21.jūlijā.

Otrdien, 22.jūlijā, skatītāji varēs baudīt itāļu kontrabasa virtuoza Nikolo Farači trio un atraktīvā „Mister Goldhand” ansambli no Francijas. Trešdienas koncertā uzstāsies vieni no gaidītākajiem festivāla viesiem – slavenākā Izraēlas saksofonista Daniela Zamira kvartets.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Ceturtdienas, 24.jūlija, koncertā uzstāsies džeza pasniedzēji. Tradicionāli tie būs festivāla meistarklašu pasniedzēji, šogad – vācu perkusionista Matiasa Filipsena ansamblis „Blue Circle” kopā ar Kongo dzimušo vokālisti Majembi Malajiku, taču arī pārējais koncerts būs veltīts džeza meistariem un vecmeistariem, pateicoties kuriem Latvijā jau desmit gadus džeza mūziku ir iespējams apgūt mācoties profesionālās programmās. Latvijas džeza izglītības jubilejas koncertā uzstāsies ģitārista Andreja Jevsjukova kvartets un arī džeza pasniedzēji kopā ar „Mirage Jazz Orchestra”.

Piektdien, 25.jūlijā, ar pazīstamu latviešu melodiju interpretācijām programmā „Latvian Sentiments” uzstāsies zviedru pianista un aranžētāja Hansa Anteheda ansamblis un Jolanta Gulbe, būs dzirdami arī pašmāju instrumentālais trio „3Stick” un „Coolmans Report”, vakara noslēgumam īpašu priekšnesumu sagatavojusi deju studija „TEIXMA Jazz Dance”.

Festivāla muzikālā programma noslēgsies ar diviem koncertiem 26.jūlijā. Pulksten 12 bezmaksas koncertu sniegs meistarklašu audzēkņi, bet plkst. 19 noslēguma koncertā publiku priecēs Romāna Vertjagina kvartets, kura sastāvā spēlē talantīgi jaunie mūziķi no Krievijas un Ukrainas, kā arī Čīles un ASV mūziķu eksperimentālais „Novas Trio” — džeza trio, kurā spēlē bungas, ģitāra un vibrafons, taču nav basa. Šo eksperimentu labi uzņēmuši gan klausītāji koncertos visā pasaulē, gan arī mūzikas kritiķi, kas viņu ierakstīto albumu atzinuši par vienu no labākajiem 2013. gadā.

Sestdienas vakara koncertu un šīgada festivālu noslēgt būs gods leģendārajai džeza apvienībai „Incognito” no Lielbritānijas, kura šogad devusies 35 gadu jubilejas tūrē ar nupat izdoto albumu. Radot, ierakstot un īpaši jau izpildot savu mūziku, grupa kā augstāko mērķi sev vienmēr stādījusi klausītāju iedvesmošanu.

Festivāla laikā notiks arī bezmaksas koncerti Saules laukumā Saulkrastos un arī uz „Origo Summer Stage” Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti