Jauniešu koris «Balsis» noslēdz koncertsēriju «Daugavas BALSIS»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Turpinot savu 30. jubilejas sezonu, jauniešu koris „Balsis” jau septīto reizi augusta beigās dosies ceļā pa Daugavu, lai noslēgtu 2011. gadā sākto koncertsēriju „Daugavas BALSIS”, vēsta kora mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis.

Koncertsērijas mērķis ir vairāku gadu laikā ar plostiem, liellaivām vai citiem ūdens transporta līdzekļiem izbraukt visu Daugavu Latvijas teritorijā, sniedzot bezmaksas koncertus tuvākajos dievnamos, kultūras namos, skolās, estrādēs u.c. Līdz šim koris sniedzis jau 49 koncertus abos Daugavas krastos. Šogad no 24. līdz 27.augustam kori varēs sastapt, veicot noslēdzošo koncertsērijas posmu Ogre - Rīga, kopumā sniedzot 14 koncertus.

Koncertsērija tiks atklāta 24. augustā ar koncertu Ogres evanģēliski luteriskajā  baznīcā. Tā atrodas pie Ogres upes, netālu no peldošās skatuves, kur noslēdzās „Daugavas BALSIS 2016”. Ceturtdienas otrais koncerts notiks leģendām apvītajā Sv. Meinarda salā Ikšķilē (augsta ūdens līmeņa gadījumā koncerts jaunatklātajā Ozoliņa skvērā). Īpašas sajūtas sniegs koncerts “Dzīvības dziesmas” Nāves salā, uz kuru klausītāji no abiem krastiem aicināti doties ar savām laivām. Ierobežotam klausītāju skaitam tiks nodrošināta pārcelšana no atpūtas vietas “Ķīķerīši”.

Piektdien, 25. augustā, pirmais koncerts būs pie Lejas ezera Daugmalē. Koncerts ilgs vien 15 minūtes un būs eksperimentāls. Koris dziedās, tam apstājies apkārt, un diriģents būs uz laipas. Vēlāk abus Daugavas krastus savienos koncerts “Sasaukšanās” divās daļās. Kreisajā krastā Daugmales pilskalnā korim pievienosies Daugmales folkloras kopa, bet labajā krastā pie Daugavas lībiešu vadoņa Ako piemiņas zīmes Salaspilī – koris “Lōja”.

Sestdienas, 26. augusta, rīts iesāksies kormūzikai neierastā vietā – plkst.11.00 koncerts “Pacelies augstāk” pie Rīgas Radio un televīzijas torņa Zaķusalā. Vakarpusē Arkādijas parka bijušajā estrādē pēc ilga pārtraukuma atkal skanēs Dziesmu svētku dziesmas. Viena no kora mīļākajām tradīcijām „Daugavas BALSU”  ietvaros ir vēlā vakara koncerts, kas zudina robežu starp kori un klausītāju – šādas sajūtas varēs noķert koncertā “Vakars pie Smiļģa” Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā.

27. augusta svētdienas rīts sāksies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un turpināsies ar koncertu Mazajā ģildē, kas ir kora „Balsis” mājvieta. Lai septiņu gadu ilgās koncertsērijas mērķis būtu sasniegts pilnībā - līdz ar Daugavu jādodas arī tālāk! „Balsis” kāps uz „Tallink” kuģa "Isabelle", iepeldēs starptautiskos ūdeņos un dosies apciemot aizjūras kaimiņvalsts Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu, kur kopā ar Stokholmas latviešu kori sniegs koncertu prestižajā Eric Ericsonhallen koncertzālē (ericericsonhallen.se). Visas koncertsērijas „Daugavas BALSIS” noslēdzošais koncerts notiks uz „Tallink” kuģa, šoreiz "Romantika", 29. augustā.
Kā jau ierasts, katram koncertam ir īpaši piemeklēta unikāla programma. Koncertu apmeklējums Latvijā ir bez maksas, pateicoties novadiem, draudzēm un labiem ļaudīm.

„Balsis” koncertē:

Ceturtdien, 24. augustā

12.00 Ogres Evaņģēliski luteriskajā baznīcā
17.00 Svētā Meinarda salā Ikšķilē (augsta ūdens līmeņa gadījumā Ozoliņa skvērā)
20.00 DZĪVĪBAS DZIESMAS Nāves salā

Piektdien, 25. augustā

15.00 LEJAS EZERA BALSIS Daugmalē (īskoncerts – 15 min, 56°47'03.5"N 24°26'36.6"E)
19.00 SASAUKŠANĀS Nr.1 ar Daugmales folkloras kopu Daugmales pilskalnā
20.00 SASAUKŠANĀS Nr.2 ar Salaspils kori “Lōja” pie Ako pieminekļa Salaspilī

Sestdien, 26. augustā

11.00 PACELIES AUGSTĀK Latvijas Radio un televīzijas tornī Zaķusalā
18.00 SVĒTKI! Arkādija parka estrādē
21.00 VAKARS PIE SMIĻĢA Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā

Svētdien, 27. augustā

11.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā
14.00 BALSIS Mazajā ģildē
20.00 „Tallink” prāmī "Isabelle"

Pirmdien, 28. augustā

19.00 LATVJU BALSIS Stokholmā, Eric Ericsonhallen

Otrdien, 29. augustā

20.00 „Tallink” prāmī "Romantika"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti