Jauniešu apvienība Limbažu novadā rīko Ziemassvētku koncertus onkoloģijas pacientu atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Četru jauniešu apvienība Limbažu evaņģēliski luterisko baznīcu piepilda ar dziesmām un Ziemassvētku sajūtu, aicinot labdarības koncerta klausītājus vairot labo. Pēc vairāku gadu pauzes šī jau ir trešā labdarības akcija “No sirds uz sirdi”, kuru no sākuma idejas līdz finišam izveidojuši paši jaunieši. 

Jauniešu apvienība Limbažu novadā rīko Ziemassvētku koncertus onkoloģijas pacientu atbalstam
00:00 / 04:04
Lejuplādēt

“Man šķiet tiešām brīnišķīgi, ka mēs ne tikai vidusskolā varējām nākt kopā un dziedāt Limbažu iedzīvotājiem, bet mēs aizvien, pēc sešiem gadiem, varam nākt kopā un pulcēt ļaudis, man šķiet tiešām brīnišķīgi, ka mēs aizvien varam muzicēt kopā,” sacīja apvienības dalībniece Una Arbidāne. 

Labdarības koncertu maratons sākās Alojā, un šogad saziedotie līdzekļi tiks veltīti onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības “Dzīvības koks” reģionālās nodaļas izveidei Limbažu novadā. 

Idejas iniciators Rūdolfs Pelēkais stāstīja: “Šī ideja patiesībā jau ir diez gan sena. Gada sākumā es jau sāku aizvien vairāk un vairāk par to domāt, kā tas varētu būt, kā mēs viņu varētu izveidot un ar ko vispār sākt, bet viss notiek tā, kam tā ir jānotiek, un viss notiek īstajā brīdī, īstajā laikā, un acīmredzot visi tie apstākļi tā arī sakrita, ka, jā, mēs nolēmām rīkot atkal šo labdarības akciju, un tieši bija gatavs jau mērķis, kam tad arī šos ziedojumus vākt.”

Uz jautājumu, kāpēc tāda jauniešu grupiņa izlēmusi paši saviem spēkiem organizēt labdarības koncertus baznīcās, Arbidānes atbilde bija pavisam vienkārša – tā galvenokārt ir vēlme palīdzēt apkārtējiem un mīlestība pret dziesmu:

“Man šķiet tā atmosfēra, ko sniedz baznīca Ziemassvētku laikā, jā, man šķiet, ka mēs citur,  iespējams, tādas sajūtas nenotvertu, un ir jauki pulcēt cilvēkus baznīcā, manuprāt.'' 

Muzikālajai partnerei piekrita Normunds Zeidmanis: “Jā, jo, baznīcā dziedot, mēs paši kā mākslinieki skatāmies uz apmeklētājiem un mēs jau redzam viņu sejas, varbūt šobrīd pārsvarā acis, bet viņas arī mirdz, viņas arī ir aizdomājušās, un mēs redzam to momentu, kad cilvēks ir iegrimis savās domās”

Apvienībā muzicē arī Elizabete Rebaine, kura šobrīd studē Amerikā. Kā stāstīja jaunieši – vienu apmaiņas studentu šogad nomainījis otrs. Proti, koncertu ar savu ģitārspēli papildināja Limbažu Valsts ģimnāzijas skolēns Džovani no Itālijas. Taču Elizabetes balsi koncerta apmeklētāji dzirdēja viņas sarakstītajos tekstos un jauniešu oriģināldziesmā “No sirds uz sirdi”.

Dziesmas mūzikas autore Estere Tauriņa atklāja – dziesma tapusi jau pagājušajā gadā par godu viņu organizētajiem koncertiem.

“Mēs bijām iedomājušies, ka, iespējams, jau pagājušajā gadā varētu kaut ko uzrīkot. Tad tā arī mēs netikām līdz nekādai rīkošanai saistībā ar pandēmiju, bet šobrīd beidzot sanāca arī to dziesmu likt pie lietas un atrādīt tādai mazākai vai plašākai klausītāju grupiņai,” sacīja Tauriņa.

Savukārt uzrunātie labdarības koncerta apmeklētāji atklāja – to sirsnību, kas valdījusi baznīcā, grūti ietērpt vārdos.

“Tā, kā bija domāts – no sirds uz sirdi –, tā arī viss notika. Jā, ļoti aizkustinoši tiešām. Es domāju, tas ir tāds koncerts, kad katrs var pasēdēt un padomāt... varbūt pat kādā brīdī nobirst kāda asariņa un sirds nedaudz sažņaudzas. Tā kā, es domāju ļoti uzrunājošs koncerts, un visjaukākais – ka to visu ir jaunieši sagādājuši. Ziemassvētku sajūtas uzreiz, tā ka malači jaunieši, kas to visu izveidoja, un bija pasakaini skaisti,” norādīja koncerta apmeklētājs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti