Jaunieši rada patriotiskas dziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirms valsts svētkiem jaunieši sasparojušies uz patriotisku dziesmu radīšanu. Dziesmas “Tēvzemes pulss” video piedāvā jaunā dziedātaja Kristīne Freimane, bet dziesmas “Latvija” video – jelgavnieku apvienība ar nosaukumu “Ne citu rīt”.

Kristīne Freimane raksta: “Esmu liela Latvijas patriote, tāpēc esmu radījusi dziesmu "Tēvzemes pulss".”

Savukārt grupas “Ne citu rīt” solists Miks Galvanovskis skaidro, ka “grupa “Ne citu rīt” ir četru muzikālu un Latviju mīlošu jauniešu apvienība. Savu nosaukumu radījām, iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa, izcilā latviešu dzejnieka, daiļrades. Muzikālo sadarbību sākām pagājušās vasaras beigās, un nu esam nokļuvuši līdz savai debijas dziesmai”.

Ar dziesmu “Latvija” grupa vēlas paust piederību zemei, “jo tā mums ir vienīgā un visdārgākā, kā arī radīt ko skaistu un paliekošu”. Melodijas un vārdu autors ir grupas solists Miks Galvanovskis.

Grupā darbojas četri jelgavnieki vecumā no 15 līdz 17 gadiem: Miks Galvanovskis (solo vokāls un akustiskā ģitāra), Sallija Kļavkalne (taustiņi un vokāls), Kristaps Grasmanis (bungas), Madara Murņikova (čells). Ierakstā tapšanā piedalījās arī Artūrs Jefremovs (basģitāra), Mikus Ģērmanis (elektriskā ģitāra). Dziesmas video idejas autori un operatori: Krists Krūskops un Artūrs Rudavs. Ieraksts veikts Ulda Timmas “Shine records” studijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti