Rīta Panorāma

Intervija ar Uģi Magoni

Rīta Panorāma

Intervija ar Margo Zālīti

LNO sezonu sāk ar "Rigoleto" iestudējumu

Jauni mākslinieciskie risinājumi operā «Rigoleto»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

18.septembrī ar Džuzepes Verdi operas "Rigoleto" jauniestudējumu sezonu atklās Latvijas Nacionālā opera (LNO). 1851.gadā tapušajam darbam operas režisore Margo Zālīte šodien piedāvā pavisam jaunus mākslinieciskos risinājumus.

Izrādes radošās komandas un mākslinieku sastāvā būs vairākas debijas LNO - pirmā iepazīšanās ar operas režisori Margo Zālīti, kostīmu mākslinieci Lieni Dobrāju, kā arī līdzās pieredzējušajam Rigoleto lomas atveidotājam Samsonam Izjumovam titullomā debitēs baritons Armands Siliņš. Pie diriģenta pults būs LNO galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Opera "Rigoleto" ir mīlestības, intrigu un kaislību caurvīts stāsts par galma ākstu Rigoleto un viņa skaisto meitu Džildu.

"Rigoleto maska ir neparādīt pārējiem to, cik ļoti viņam riebjas viss tas, ko viņš dara. Tas ir diezgan aktuāli pasaulē," par savu atveidoto tēlu saka Armands Siliņš.

Operas režisore Margo Zālīte dienu pirms pirmizrādes intervijā "Rīta Panorāmā" atzīst:

Es esmu pilna mīlestības. Es esmu ar tādu sajūtu, ka cilvēks ir iemīlējies ļoti smagā formā. Tā ir mana atzīšanās mīlestībā operai."

Kā jau vēstījām, "Rigoleto" būs operas režisores Margo Zālītes debija Latvijā. Viņa ir beigusi studijas Berlīnē un jau veikusi vairākus iestudējumus Vācijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti