Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču

Rīta Panorāma

Intervija ar premjeri Laimdotu Straujumu

"Jaunie Latvijas kamermūziķi" - koncertu sērijā "Kamermūzikas šedevri"

Jaunās mūziķes piedāvā koncertu sēriju «Kamermūzikas šedevri»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Projekts “Jaunie Latvijas kamermūziķi” aizsākās aizvadītajā gadā ar koncertu tiešraidē Latvijas Radio 1.studijā un festivālu "Jaunie Latvijas Kamermūziķi – Saulkrastiem". Idejai ir turpinājums - visu šo nedēļu piecas prestižu Eiropas mūzikas augstskolu studentes pavada koncerttūrē pa Latviju, piedāvājot klausītājiem "Kamermūzikas šedevrus.

"Jauno Latvijas kamermūziķu" ziemas tūres sastāvā muzicē festivāla idejas autore - vijolniece Magdalēna Geka (Latvija/Francija), vijolniece Lāsma Taimiņa (Latvija/Spānija/Lielbritānija), altiste Jevgēnija Frolova (Latvija/Dānija), čelliste Anna Veselova (Latvija/Austrija), pianiste Iveta Cālīte (Latvija/Zviedrija). Magdalēna Geka ir nominēta Lielajai Mūzikas balvai 2014 kā gada jaunais mākslinieks.

"Ja spēlē kamermūziku, tas ir kā ar draugiem dalīties. Es tev, tu man,” stāsta Parīzes konservatorijas studente vijolniece Magdalēna Geka. „Arī uz skatuves, ja spēlē ar draugiem, nav nekāda stresa. Mēs vienkārši izbaudām.”

Koncertos būs iespēja dzirdēt tādas kamermūzikas pērles kā Franča Šūberta stīgu kvartetu "Meitene un nāve", jaunās un daudzsološās latviešu komponistes Santas Bušs kvartetu "Point de rosée" (Rasas punkts) (2013), kā arī Dmitrija Šostakoviča vērienīgo klavieru kvintetu

“Jaunie Latvijas kamermūziķi” uzstāsies 24.februārī pulksten 19 Pārventas bibliotēkā Ventspilī, 25. februārī plkst. 17 - Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, 26. februārī plkst. 18 - Saulkrastu Domē, 27. februārī plkst. 19 - Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” un 28.februārī plkst. 18 - Bauskas pilī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti