Jaunam Borisa Grebenščikova ierakstam dienas laikā saziedo vairāk nekā 36 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jaunu krievu rokgrupas „Aquarium” līdera Borisa Grebenščikova dziesmu radīšanai un ierakstam diennakts laikā saziedoti vairāk nekā divi ar pusi miljoni rubļu (vairāk nekā 36 tūkstoši eiro).

Akcija vietnē planeta.ru sākās 1.septembrī, un tās mērķis ir savākt trīs miljonus rubļu jeb aptuveni 41 tūkstoti eiro. Lai gan akcijai atvēlēti trīs mēneši, Grebenščikova un "Aquarium" cienītāji jau pirmajā dienā saziedojuši teju visu nepieciešamo summu.

„Kad mēs sākām veikt pirmos profesionālos ierakstus, plašu pārdošana apmaksāja ieraksta izdevumus un atlika vēl arī šampanietim. Tagad skaņu ieraksts naudu nepelna,” uzsaukumā ziedotājiem raksta Grebenščikovs. „Visa mūsu mūzika šajā gadsimtā ierakstīta, tikai pateicoties nesavtīgajai draugu palīdzībai. Jūsu palīdzībai. Mēs nolēmām no jauna pēc tās vērsties. Lai ierakstītu un izdotu jaunas dziesmas, mēs izlēmām rīkot šeit [planeta.ru] „tautas līdzekļu vākšanu”.”

Noteiktu summu ziedotājiem tiek solīti dažādi Borisa Grebenščikova un grupas „Aquarium” mūzikas izdevumi. Piemēram, 300 rubļu ziedotājiem - jauno dziesmu ieraksts digitālā formātā, 1000 rubļu ziedotājiem – jaunais CD vai „Greatest Hits” CD izdevums ar Grebenščikova autogrāfu, bet 4000 rubļu ziedotājiem -  vinila plate „Soļ” (Sāls) ar Grebenščikova autogrāfu. Bija iespēja iegūt arī Grebenščikova un grupas „Aqvarium” 30 albumu kolekciju, ziedojot 20 tūkstošus rubļu, taču šo iespēju fani izmantojuši dienas laikā.

Grupa „Aquarium” dibināta 1972.gadā. 42 gadu laikā ierakstīti 22 studijas albumi, bet pats grupas līderis laidis klajā 12 soloalbumus. Kā zināms, Grebenščikovs ik gadu sniedz koncertus Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti