Jaunā mūziķe Emīlija Pavlovska sapņa par Brodveju piepildīšanai rīko labdarības koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jaunā mūziķe Emīlija Pavlovska uzņemta prestižajā Amerikas Savienoto Valstu Manhetenas mūzikas skolā. Lai varētu tur studēt, viņai nepieciešams sabiedrības atbalsts, tāpēc 3. augustā notiks labdarības koncerts “Sapnis par Brodveju”.

Jaunajai un talantīgajai Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas absolventei Emīlijai Pavlovskai ir izdevies izturēt konkursu un iestāties vienā no pasaules prestižākajām mācību iestādēm Amerikas Savienotajās Valstīs – Manhetenas mūzikas skolā Ņujorkā.

“Man tas liekas ārkārtīgi skaisti, ka divās stundās, kas ir tā mūziklu izrāde, var piedzīvot emocijas, ko mēs ikdienā nepiedzīvojam.

Tas ir laikam tas, kas mani aicina tajā visā – ieiet zālē un vari raudāt, vari smieties un iziet pēc tam kā jauns cilvēks,” stāsta Emīlija Pavlovska.

Nav noslēpums, ka jaunajiem talantiem no Latvijas ir grūti segt visas studiju izmaksas un atrast finansiālo atbalstu studijām ārzemēs. Emīlijai Pavlovskai mācību maksa Manhetenas mūzikas skolā būs 50 000 ASV dolāru gadā. Skola viņai piešķīrusi gada stipendiju 25 000 apmērā. Tāpēc, lai piepildītu savu sapni profesionāli apgūt mūzikla žanru un iegūtu izcilu izglītību, jaunā mūziķe kopā ar draugiem un domubiedriem aicina uz labdarības koncertu “Sapnis par Brodveju”, kas 3. augustā notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Jauno mākslinieci uzteic pieredzējušākie kolēģi. Mūziķis Mārcis Auziņš, kurš ar Pavlovsku uzstāsies labdarības koncertā, atzīmē: “Šī ir pirmā muzikālā saskarsme man ar Emīliju, bet prieks un tās kvalitātes, ko var pamanīt uzreiz, ir darba kultūra un mērķtiecība. Jo, lai gan mēs koncertā izpildīsim tikai vienu skaņdarbu, var just, ka Emīlija ir tāds cilvēks, kura var un ir gatava uzņemties atbildību arī par lielākiem projektiem, tātad viņa var uzņemties atbildību arī par sevi un viņai ir šī darba kultūra un pietāte pret lietām, ko viņa dara.”

Savukārt komponists Zigmars Liepiņš saka: “Es viņu redzēju izrādē “Rent” un domāju, ka viņa ir viena no šī brīža talantīgākajām un spēcīgākajām dziedātājām, topošajām skatuves māksliniecēm, kura noteikti ir pelnījusi, lai viņu atbalstītu viņas grūtajā ceļā uz augstākiem sasniegumiem.”

“Var apgalvot, ka Emīlija ir apveltīta ar īpašu talantu un viņai noteikti būtu jāattīstās un jāmācās pasaules labākajās skolās, kura viņu arī ir uzņēmusi Ņujorkā. Un es esmu ārkārtīgi ieinteresēts viņas izglītībā pēc pasaules augstākajiem standartiem. Un esmu ārkārtīgi ieinteresēts redzēt viņas debiju uz Dailes teātra Lielās skatuves,” norāda režisors, Dailes teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs.

Koncertā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē kopā ar jauno mākslinieci uzstāsies Daumants Kalniņš, Ginta Krievkalna, Mārcis Auziņš, Annija Putniņa, Linda Dinsberga (Anmary), Ieva Kemlere un Rolands Šteinbergs, meiteņu kora “Spīgo” grupa un Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas skolēni un absolventi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti