Jaunā digitālā platformā «Mājas koncertzāle» būs skatāmi koncertu ieraksti un tiešraides

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jaunā digitālā platformā "Mājas koncertzāle", sākot ar šī gada martu, klausītājiem būs pieejami vairāk nekā 70 dažādu žanru koncertu ieraksti, kā arī koncertu tiešraides, informēja "Latvijas Koncertu" pārstāvji.

Lielākā daļa koncertu ierakstu, kuri līdz šim bija pieejami tikai iegādājoties biļeti, būs skatāmi bez maksas vietnē platformā "Mājas koncertzāle". Ierakstus, kas tapuši Latvijas koncertzālēs – Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, jaunajā digitālajā platformā var skatīties no jebkuras vietas pasaulē. Lai popularizētu Latvijas mūziku un Latvijas mūziķus ārvalstīs, platforma pieejama arī angļu valodā.

Koncertos, kas tapuši kopš 2020. gada uzstājušies tādi mākslinieki kā Raimonds Pauls, Vestards Šimkus, Latvijas Radio koris, "Sinfonietta Rīga", Latvijas Radio bigbends.

Nav aizmirsts arī par pašiem mazākajiem klausītājiem – "Mājas koncertzāle" piedāvās koncertus pirmsskolas vecuma un skolas vecuma bērniem ar izglītojošu saturu.

Lai koncertus redzētu un dzirdētu iespējami plašāka auditorija, digitālajā platformā tiks piedāvātas arī koncertu tiešraides tiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevar apmeklēt tos klātienē.

Idejas autors, VSIA "Latvijas Koncerti" direktors Guntars Ķirsis gandarīts par paveikto darbu: ""Latvijas Koncerti" aizvien meklē jaunus izteiksmes līdzekļus, lai klausītājiem sniegtu iespēju baudīt vislabāko mūziķu interpretācijas, kā arī palīdzētu muzikāli ceļot laikmetu un valstu dimensijās.

Digitālais projekts "Mājas koncertzāle" sniedz iespēju būt klāt nozīmīgākajos mūzikas notikumos no jebkuras vietas pasaulē. Tā ir jauna satikšanās ar mūziķiem. Tā ir jauna satikšanās ar mūsu klausītājiem."

Ar digitālā projekta ieviešanu VSIA "Latvijas Koncerti" atver jaunu lapaspusi uzņēmuma attīstībā. Uzņēmumā norādīja: ""Mājas koncertzāle" palielinās katra koncerta apmeklētāju skaitu no dažiem simtiem klātienē līdz daudziem tūkstošiem digitālajā vidē. Paredzams, ka 3 gadu laikā VSIA "Latvijas Koncerti" rīkoto koncertu klausītāju skaits palielināsies vairākas reizes."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti