Rīta Panorāma

Mākslas plenērs "VALDIS BUŠS-2020" Viļakā

Rīta Panorāma

Romā sniedz ieskatu aizgājušo laiku rotaļlietās

Intervija ar Raimondu Tigulu

Jau devīto reizi notiks Raimonda Tigula brīvdabas koncerts «Tiguļkalns»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šī gada 8. augustā plkst. 20.00 Talsos jau devīto reizi norisināsies Raimonda Tigula brīvdabas koncerts “Tiguļkalns”, kur, kā ierasts, komponists augstākajā no deviņiem pilsētas pakalniem kopā aicina savus mūzikas draugus un domubiedrus, radot īpašu sajūtu vakaru ikvienam koncerta apmeklētājam.

Kā sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma” pastāstīja Raimonds Tiguls, koncerts sākotnēji bijis plānots 8. jūlijā, taču ārkārtas stāvokļa dēļ, protams, nevarēja notikt.

“Daudziem cilvēkiem šis notikums ir ļoti svarīgs, un arī man tas ir svarīgs atskaites punkts, jo tad es satiekos ar mūziķiem, ar kuriem gada laikā esmu sadarbojies,” viņš teica.

Tiguls atgādināja, ka mūziķu klāsts koncertā līdz šim bijis ļoti plašs – tur viesojušies gan islandiešu mūziķi, ar kuriem kopā ierakstīts albums, gan mūziķi no Gruzijas, Armēnijas, Anglijas un Gotlandes.

“Koncerts ir arī lieliska iespēja atbraukt uz vienu no skaistākajām Latvijas pilsētām un pirms koncerta pastaigāt pa Talsu vecpilsētas romantiskajām un gleznainajām ieliņām,” uzskata Tiguls.

Šogad programma esot krāšņa arī bez ārvalstu viesiem – koncertā viesosies Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas rektors Guntars Prānis, kurš spēlēs rataliru – Latvijā ļoti retu instrumentu. Uzstāsies arī dziedātāja Beāte Zviedre, ar kuru komponistam jau bijusi lieliska sadarbība. Koncertā piedalīsies arī Rihards Lībietis, bet noslēgumā izskanēs koncertprogramma, kuru Tiguls veidojis kopā ar Mārtiņu Klišānu un Rīgas Doma zēnu kori. Programma saucas “Rīt un vakara dziesmas” un tajā ietverti Tigula skaistākie kora skaņdarbi, kas tapuši sadarbībā ar izcilām latviešu rakstniecēm un dzejniecēm – Rasu Bugavičuti-Pēci, Noru Ikstenu un arī Vairu Vīķi-Freibergu.

Jau deviņus gadus koncerts “Tiguļkalns” notiek par brīvu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti