Rīta Panorāma

Intervija ar Ilgu Reiznieci

Rīta Panorāma

Kandavas kartinga trase

Džezs Mazās ģildes dārziņā

Jau astoto gadu Mazās ģildes dārziņā ceturtdienās skan džezs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Turpinot tradīciju, jau astoto gadu pēc kārtas Mazās ģildes dārzā vasaras mēnešos notiek bezmaksas džeza koncerti ceturtdienu pēcpusdienās.

Līdz 28.augustam Mazās ģildes dārziņā katru ceturtdienu plkst. 17 varēs klausīties bezmaksas džeza mūzikas koncertus atzinīgi novērtētu Latvijas mūziķu izpildījumā.

Vasaras koncerti Mazās ģildes dārziņā bagātina Rīgas kā kultūras galvaspilsētas programmu. "Mūsu džeza koncerti zināmā mērā padara Rīgu krāšņāku, skaistāku," saka koncertu cikla mākslinieciskā vadītāja Dzintra Burģele.

Šajā vasarā koncertos piedalīsies "City Jazz Youth Band", "Jam Orchestra" un "Lauris Amantovs Jazz Quartet".

"Ir ļoti patīkami, ja mūziķiem pašiem patīk. Var redzēt, ka viņi muzicē ar prieku. Ir improvizācijas, ko novērtē arī publika. Šie ir ļoti labi mākslinieki, tā ir bauda klausīties," norāda Burģele.

Mazās ģildes dārziņā var izvietot apmēram simts krēslus, bet koncertu var vērot un klausīt arī tuvējā apkārtnē - Līvu laukumā. "Cilvēki apstājas un tiešām ir iepriecināti. Tas ir gandarījums,  - kad vasaras mēnešos lielās koncertzāles ir slēgtas, opera ir slēgta, tad šeit var pabaudīt skaistu mūziku," teic Dzintra Burģele.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti