Janvārī «Arēnā Rīga» uzstāsies slavenais tenors Andrea Bočelli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

12. janvārī ar ilgi gaidītu koncertu “Arēnā Rīga” uzstāsies klasiskās mūzikas mākslinieks Andrea Bočelli. Kā paziņojumā medijiem informē koncerta pārstāve Danute Vareikaite, šobrīd kļuvuši zināmi koncerta viesi – starp tiem ir tuvs dziedātāja draugs, kā arī viena no perspektīvākajām Itālijas operas izpildītājām. Koncertā piedalīsies Kauņas Valsts koris un Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris.

Diriģentu Karlo Bernini un Andrea Bočelli vieno ilggadīga draudzība. Abi iepazinās 1986. gadā, kad Bočelli pie Bernini sāka mācīties klavierspēli. Vēlāk Bernini kļuva par tuvu dziedātāja draugu un viņa ierakstu māksliniecisko vadītāju un producentu.

Koncertā viesosies arī soprāns Frančeska Maionči (Francesca Maionchi). Neskatoties uz to, ka dziedātāja tikai 2018. gadā ieguvusi operdziedātājas izglītību, viņa jau saņēmusi prestižus apbalvojumus un uzstājusies uz dažādām Itālijas un citu valstu skatuvēm. 2017. gadā viņa izpildīja Mimī lomu Džakomo Pučīni operā “Bohēma” un šajā gadā debitēja arī Vīnes filharmonijā, izpildot ārijas un duetus no tādām operām kā Džakomo Pučīni “Džanni Skiki” un Džuzepes Verdi “Traviata”.

Toskānas provincē dzimusī dziedātāja Ilārija Della Bidia Latvijas publikai jau pazīstama pēc kopīgās uzstāšanās Andrea Bočelli koncertā Rīgā 2017. gadā. Savas akadēmiski klasiskās studijas viņa attīstījusi pop-modernā stila virzienā, dziedot uz Itālijas un pasaules nozīmīgākajām skatuvēm. Kopš 2011. gada viņa kā viesmāksliniece uzstājas kopā ar maestro Andrea Bočelli viņa koncertos un turnejās.

Koncertā “Arēnā Rīga” uzstāsies arī Ukrainas vijolniece Anastasija Petrišaka. 11 gadu vecumā viņa pārcēlās uz dzīvi Itālijā. Anastasija muzicējusi daudzās pasaules prestižākajās koncertzālēs – no Paganini koncertzāles Parmā līdz Svētās ģimenes baznīcai Barselonā. No 15 gadu vecuma viņa sadarbojas ar Andrea Bočelli kā viesmāksliniece viņa koncertos Itālijā un citās valstīs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti