Rīta Panorāma

Intervija ar Augustu Brigmani

Rīta Panorāma

Intervija ar Ingunu Sudrabu

Intervija ar dziedātāju Jāni Stībeli

Jānis Stībelis ceļā uz «Divām pasaulēm»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Divas pasaules ir kā metafora, kas vijas cauri visam jaunajam albumam. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" savu jauno albumu raksturo Jānis Stībelis. Albuma "2 pasaules" prezentācijas koncerts notiks 21. februārī koncertzālē "Rīga"

„Ir tik daudz divu pasauļu, ka pat nezini, no kura gala lai sāk,” lūgts skaidrot albuma nosaukumu, raidījumā saka Stībelis. „Piemēram, vīrietis un sieviete – divas pilnīgi citas pasaules, absolūti atšķirīgas. Es pat negribu runāt dziļās politiskās tēmās, kas ir divas pasaules. Mēs redzam, kas notiek pasaulē, - divas pasaules – Austrumi un Rietumi. Reliģijas. N-tās lietas, par kurām mēs varam runāt. Mūsu ikdiena un sadzīve. Divas pasaules iet cauri visām lietām un vietām. Domāju, ka arī klausītājs saklausīs visas šīs tēmas, kas ir albumā. Tāpat – pagātne un nākotne vai pagātne un tagadne.”

„Divas pasaules ir kā metafora un iet cauri visam albumam," turpina mūziķis. "Katra dziesma saistīta ar to, ka mēs redzam šīs divas pasaules. Tās katrs sajūt savādāk, protams. Es tās sajūtu, kā es sajūtu, kā mūziķis var sajust. Es tās lieku diskā un nododu jūsu uzmanībai – paklausīties, par ko tad es esmu domājis, runājot par šīm divām pasaulēm.”

21.februārī, plkst. 19 koncertzālē "Rīga" dziedātājs Jānis Stībelis prezentēs savu jauno albumu "2 pasaules", kas būšot ļoti saulains, pozitīvs un vēl vairāk dejojams nekā iepriekšējie mūziķa ieraksti.

Jaunā albuma koncerta pirmajā daļā kā "iesildītāji" uzstāsies grupa „Very Cool People”, bet koncerta otrajā daļā mūziķis prezentēs jaunā albuma dziesmas, kā arī atskaņos labākās un klausītāju mīlētākās dziesmas no iepriekšējiem albumiem.

Jaunais albums būs stilistiski atšķirīgs no iepriekšējiem ierakstiem, stāsta mūziķis. Albumā mazāk izmantoti akustiskie instrumenti.

„Būs mazāk tradicionālās Jāņa Stībeļa popmūzikas, bet vairāk – eksperimenti ar skanējumu,” atklāj Stībelis, tomēr piebilst, ka tik un tā visa pamatā ir dziesma, melodija un vārdi, bet forma, kā tas pasniegts, šoreiz būs savādāka. „Vairāk ir elektronikas. Vairāk pat 1980. gadu izteiksmes līdzekļu – bungmašīnu un sintezatoru, arī analogo sintezatoru, kuri visi būs redzami koncertā.”

Runājot par šī gada plāniem, Stībelis atklāj, ka pavasarī viņam plānota lielāka uzstāšanās Gaujas svētkos Ādažu pusē. Koncertturneja Stībelim nebūšot „pārāk liela” – tikai trīs, četri koncerti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti