Jānis Ozols: Tieši pulksten 19.11 mēs vērsim mutes vaļā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šogad Ziemas saulgrieži jauniešu korim „Maska" gaidāmi ar īpašu notikumu – koris un diriģents Jānis Ozols to ieskandinās Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā koncertā „Ziema". Zīmīgi, ka koncerta sākums sakritīs ar ziemas iestāšanos – 21. decembra plkst. 19.11.

Jau tradicionāli koris sadarbojas ar labākajiem Latvijas mūziķiem, un arī šogad svētku sagaidīšana tiks ietērpta jaunās skaņās.

Mēs sāksim koncertu tieši 19.11," apliecina kora diriģents Jānis Ozols. „Es tiešām stāvēšu un skatīšos. Apsolu, ka tieši 19.11 mēs vērsim mutes vaļā un sāksim dziedāt."

Diriģents norāda, ka koncertam ar Ziemas saulgriežiem nav praktiski nekāda sakara. Koncerts būs Ziemassvētku noskaņās. Šoreiz korim pievienosies Latvijas labākais koklētāju ansamblis "Balti" un solisti – Ieva Kerēvica un Jānis Strazdiņš (Latvijas Radio koris), veidojot jaunu koru un instrumentālās mūzikas skanējumu, kas atklāsies īpaši šim sastāvam radītā oriģinālmūzikā – Lauras Jēkabsones (Latvian Voices) "Advent Story".

„Šis darbs ir rakstīts tieši mums. Šādam sastāvam. Latvijā un vispār pasaulē, atklāti sakot, nav visai bieži skaņdarbi, kur koris dzied ar koklēm vai kokles spēlē ar kori. Šis ir unikāls skaņdarbs," skaidro Jānis Ozols.

Tas būs pirmatskaņojums muzikālam stāstam, kas vēsta par ziemu – no Adventa laika līdz pat Kristus dzimšanai. Mūzika, kuras noskaņā dominē kontrasti, ko rada dažādība izpildītāju sastāvā, kā arī telpas akustikas īpatnības un ritma perkusiju izmantojums. Tie būs muzikālu ciklu stāsti, kuri aizvedīs tuvākās un tālākās adventes noskaņās un pārdomās.

Jauniešu koris "Maska" un diriģents Jānis Ozols ir radoša un atraktīva savienība, kam raksturīga īpaša muzikalitāte un uzdrīkstēšanās būt atšķirīgiem, radot jaunas interpretācijas un sadarbības ar citiem mūziķiem. Šovasar notikušo XXV Dziesmu svētku koru karos "Maska" ieguva pirmo vietu, ierindojoties piecu labāko Latvijas jaukto koru vidū. Koris kā vienīgais no jaukto koru kategorijas tika izvirzīts čempionu kārtai Pasaules koru olimpiādē, kas notiks 2014.gadā Rīgā.

"Balti" (vadītāja Valda Bagāta) ir šīs vasaras Dziesmu svētku koklētāju ansambļu konkursa Lielās balvas laureāti un pirmās vietas ieguvēji augstākās grūtības pakāpes kategorijā.

Laura Jēkabsone plašāk zināma kā vokālās grupas „Latvian Voices" dziedātāja un mākslinieciskā vadītāja, vairāku oriģinālkompozīciju un aranžiju autore. „Latvian Voices" ir 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas – Rīgas, un arī 2014. gada Pasaules koru olimpiādes muzikālais simbols.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti