«Jānis Bukums» publicē dziesmu «Ziemeļu dievi» no topošā albuma «Neuzvarētais»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

“Ziemeļu dievi” ir otrais singls no rokmūzikas apvienības “Jānis Bukums” topošā trešā albuma “Neuzvarētais”, kas tiks izdots 2018. gada maijā. Dziesma jau ir pazīstama kā sociālā TV projekta “Caur ērkšķiem uz...” tituldziesma. Grupas līderis Jānis Bukums ir šī raidījuma vadītājs. Sadarbībā ar producentu apvienību “Jump Studio” un televīzijas kanālu “STV Pirmā” skatītājiem tiek piedāvāta arī dziesmas video vizualizācija.

 

“Es savos dziesmu tekstos daudz dziedu par cilvēka pašrealizēšanās potenciālu,” komentē Jānis Bukums. “Pieņem lēmumu un dari – vienīgais, kas tevi var sabotēt, esi tu pats. Turies uz nospraustā ceļa, un pat Ziemeļu dievi tev sniegs palīdzīgu roku! Tā ir mana dzīves filozofija – pilnīga atbildība par savu likteni. “Ideja – lēmums – darbība – rezultāts” – tā ir mantra, kuru nepārtraukti pielietoju savā dzīvē.”

Ziemeļu dievi
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Topošā albuma mūzikas un tekstu autori ir Jānis Bukums un grupas ģitārists Arturs Liede. J. Bukums stāsta: “Arturs jauno albumu ir iecerējis kā konceptalbumu, kurā visas dziesmas caurvij kopīga tēma, sajūtas un teksti. Tas ir iecerēts kā vienots muzikāls stāsts.”

Dziesmas ieraksts tapis Kārļa Šteinmaņa vadībā studijā “KS Records”. “Ļoti pozitīvi vērtēju Kārļa profesionalitāti un pieredzi,” dalās J. Bukums. “Arī pārējo albumu rakstām un apstrādājam pie Kārļa Šteinmaņa. Ļoti priecē fakts, ka šo albumu varēsim piedāvāt mūzikas gardēžiem arī HD audio formātā, kas ir vēl dzidrāks un dziļāks par CD kvalitāti.”

“Savukārt tieši saistībā ar “Ziemeļu dieviem” man ir stāstāms neliels kuriozs. Mani nebeidz patīkami pārsteigt un smīdināt mūsu kolektīva slēptie talanti – grupas bundzinieks Filips Batarags pēdējā naktī pirms dziesmas ieraksta tapšanas izlēma, ka dziesmā jābūt arī blokflautas solo, kas arī tika sekmīgi realizēts. Tagad jokojam, ka mums grupā ir “emulators”: plānojam, vai iekļaut kādā dziesmā stīgu kvartetu, bet mazliet baidāmies, ka bundzinieks studijā parādīsies ar čellu,” nosmej J. Bukums. “Bez šaubām vienlīdz labas idejas un to realizāciju sniedz arī grupas dalībnieki Andrjus Jaņuns un Artūrs Račinskis – Andrjusa bass ir tā “muzikālā līme”, kas pamatīgi satur kopā ritma un melodisko sekciju, savukārt ģitārists Artūrs iekrāso šī albuma noskaņu ar blūza slaida “trubiņu”.”

Līdz albuma “Neuzvarētais” prezentācijai rokmūzikas apvienībai “Jānis Bukums” iecerēti vēl daudzi pārsteigumi. Dažus no tiem Jānis Bukums atklāj. “Latvijai nākamgad ir apaļā jubileja, Jānim Bukumam – pusapaļā. Kā lai nesvin? Būs dzimšanas dienas pārsteigumi, būs vēl vairāki videoklipi, jaunā albuma “Neuzvarētais” prezentācija, kā arī daudz koncertu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti