Jānim Peteram 75: Dziedātājas stāsta par mīļākajiem dzejnieka darbiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ieskandinot dzejnieka Jāņa Petera 75.jubilejas mēnesi un gatavojoties lielkoncertam 28.jūnijā "Arēnā Rīga", Latvijas Radio 2 piedāvā sarunas un atmiņas par Peteru raidījumā "No Jāņiem līdz Pēteriem". 11.jūnijā studijā viesojās dziedātājas Marija Naumova un Aija Andrejeva.

Abas dziedātājas atklāj, ka viņām ir īpašas attiecības ar Jāņa Petera daiļradi. Aijai Andrejevai Petera dzejoļi ir mīļi jau kopš bērnības: "Man bija maz gadu, bet tad jau bija diski, un vienā no tiem es iepazinos ar dziesmu "Dvēselīte", un kopš tā laika tā ir mana mīļākā dziesma. Kurš to būtu domājis, ka man būs tāda iespēja to dziedāt, pat iekļaut savā albumā. Gan Jānis Peters, gan Mārtiņš Brauns akceptēja manu domu, un es par to esmu laimīga. Arī šajā koncertā es izpildīšu šo dziesmu kopā ar Mārtiņu Braunu pie klavierēm."

Arī Marijas Naumovas attiecību pirmsākumi ar Petera daiļradi meklējami jau bērnībā, kad dziedātāja noklausījās Raimonda Paula un Jāņa Petera mūziklu "Māsa Kerija". "Man arī palaimējās spēlēt Keriju, tiesa, krievu versijā. Bet bieži vien Kerijas dziesmas ir bijušas jāizpilda. Tās ir spēcīgas, tajās ir burvība - gan Paula mūzikā, gan Petera tekstos. Man arī plaimējās strādāt kopā gan ar Maestro, gan ar Petera kungu Vernisāžā, kur mans darbs nebija tik radošs, jo darīju administratīvo darbu. Bet tas arī bija interesants posms manā dzīvē," stāsta Naumova.

Dziedātāja arī stāsta, ka Jānis Peters bijis ļoti atsaucīgs viņas lūgumam un sarakstījis divus tekstus Raimonda Paula melodijām, ko Naumova iekļāvusi savā repertuārā.

Jānis Peters ir mūsu tautas bagātība. Viņš ir tāds cilvēks, kurš kaut kur stūrīti sēž, bet viņš ir tik liels," uzsver Marija Naumova. "Vajadzētu, lai dzeja atdzimst, lai dzeja ir modē, lai jaunieši lasa, lai raksta dziesmas," piebilst Aija Andrejeva.

Kā iepriekš vēstīts, Jāņa Petera 75 gadu jubilejas lielkoncerts "No Jāņiem līdz Pēteriem" notiks 28. jūnijā "Arēnā Rīga".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti